Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Brexit: Χωρίς ικανοποιητική πρόοδο η επίτευξη συμφωνίας λέει ο Τουσκ

Brexit: Χωρίς ικανοποιητική πρόοδο η επίτευξη συμφωνίας λέει ο Τουσκ

Ο Ντόναλντ Τουσκ αναφερόμενος στο Brexit τόνισε πως “το κλίμα είναι πολύ καλύτερο από το Σάλτσμπουργκ. Είμαστε πιο κοντά σε τελικές λύσεις αν και μάλλον αυτό το συμπέρασμα είναι περισσότερο συναισθηματικό απ’ ότι λογικό”.

Ο κ. Τουσκ εμφανίστηκε έτοιμος να συγκαλέσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το Brexit μόλις ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ επιβεβαιώσει πως έχει σημειωθεί “αποφασιστική πρόοδος”, σημειώνοντας όμως ότι αυτή η πρόοδος δεν υπάρχει ακόμα.

Όσον αφορά το ζήτημα της παράτασης της μεταβατικής περιόδου, ανέφερε ότι δεν συζητήθηκε μεταξύ των “27”, ωστόσο εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι εφόσον έρθει το αίτημα αυτό από τη βρετανική πλευρά, οι Ευρωπαίοι θα το δεχθούν προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για το Brexit.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προειδοποίησε από την πλευρά του, ότι το ενδεχόμενο της “μη συμφωνίας” είναι “επικίνδυνο” τόσο για το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και για την ΕΕ, προσθέτοντας ότι η παράταση της μεταβατικής περιόδου θα εφαρμοστεί προκειμένου να δοθεί το απαραίτητο χρονικό περιθώριο για την επίτευξη συμφωνίας για τη μελλοντική σχέση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις