Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

CNN: “Σταυροδρόμι” των τρομοκρατών η Ελλαδα – Ένα ακόμη πρόβλημα της νέας κυβέρνησης Τσίπρα

CNN: “Σταυροδρόμι” των τρομοκρατών η Ελλαδα – Ένα ακόμη πρόβλημα της νέας κυβέρνησης Τσίπρα

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα που εκλέχτηκε την Κυριακή έχει να αντιμετωπίσει μία ακόμη σοβαρή πρόκληση εκτός από το χρέος, την ανεργία και τις σχέσεις της με την υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτό της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, αναφέρει σε εκτενές ρεπορτάζ του το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα έχει γίνει σταυροδρόμι τόσο για τους τζιχαντιστές που προσπαθούν να φτάσουν στο Ιράκ και τη Συρία μέσω της Ευρώπης, όσο και των μαχητών που επιστρέφουν σπίτια τους, από την Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το CNN, το γεγονός ότι η Ελλάδα συνορεύει με την Τουρκία και η αύξηση της εισροής παράνομων μεταναστών από τη Συρία, σε συνδυασμό με τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, την έχουν μετατρέψει σε “λιμάνι” για ομάδες τζιχαντιστών.

Πηγή που πρόσκειται στο ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας είπε στο δίκτυο ότι υπάρχουν περίπου 200 άτομα που ζουν στην Ελλάδα και τα οποία συνδέονται με τζιχαντιστές από το Ιράκ και τη Συρία.

Η ίδια πηγή επισημαίνει πως δεν είναι στόχος των τρομοκρατών η Ελλάδα, αλλά η πύλη εισόδου των τζιχαντιστών στην Ευρώπη.

“Εκτιμούμε πως περίπου 2.000 άτομα έχουν χρησιμοποιήσει την Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια, κυρίως μέσω πλοίων από την Ιταλία, ως μια στάση του ταξιδιού τους”, λέει η ίδια πηγή.

Δεδομένου του αριθμού των ανθρώπων που έφυγαν από την Ευρώπη για τη Συρία και τη Μέση Ανατολή, δεν θεωρούμε πως αυτός ο αριθμός είναι μεγάλος. Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι είναι μεγαλύτερος από αυτόν που ξέρουμε μέχρι τώρα” πρόσθεσε.

Πηγή: edition.cnn.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε