Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Δαμασκός: Αξιωματικός των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης έπεσε θύμα της αεροπορικής επιδρομής του Ισραήλ

Δαμασκός: Αξιωματικός των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης έπεσε θύμα της αεροπορικής επιδρομής του Ισραήλ

Κάθε άλλο παρά «τυφλή» φαίνεται πως ήταν η επιδρομή που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον της πρωτεύουσας της Συρίας, Δαμασκού, για δεύτερη διαδοχική νύκτα.

Άλλωστε ακόμη και το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA έκανε λόγο για στοχευμένες πυραυλικές επιθέσεις νοτιοδυτικά της συριακής πρωτεύουσας.

Όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, η επίθεση του Ισραήλ στη Δαμασκό είχε ως στόχο ορμητήριο των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, που διατηρούν εγκαταστάσεις και προσωπικό σε αρκετές περιοχές της Συρίας.

Όπως ανακοίνωσε το Sepah News, επίσημο πρακτορείο των Φρουρών της Επανάστασης, που αποτελεί τον «ιδεολογικό στρατό» της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, ένας αξιωματικός σκοτώθηκε σήμερα το πρωί κατά την διάρκεια της ισραηλινής επιδρομής στην Δαμασκό.

«Ο Μιλάντ Χαϊντάρι, ένας από τους αξιωματικούς και στρατιωτικούς συμβούλους των Φρουρών στην Συρία έπεσε ως μάρτυρας τα ξημερώματα σήμερα κατά την εγκληματική επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος κατά προαστίου της Δαμασκού», μετέδωσε το Sepah News.

«Αναμφίβολα, το σιωνιστικό καθεστώς θα λάβει απάντηση για το έγκλημα αυτό», προειδοποίησε το πρακτορείο των Φρουρών καταγγέλλοντας «την σιωπή των διεθνών συνελεύσεων απέναντι στις ισραηλινές επιθέσεις στην Συρία».

Βασικός σύμμαχος της Συρίας, το Ιράν υποστηρίζει το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Ασαντ από την έναρξη του πολέμου το 2011, μεταξύ άλλων και με την ανάπτυξη στρατιωτικών συμβούλων.

Ο εκπρόσωπος της ιρανικής διπλωματίας Νάσερ Κανάνι καταδίκασε σήμερα «τις επιθέσεις του σιωνιστικού καθεστώτος κατά ορισμένων κέντρων που βρίσκονται στην Δαμασκό και τα περίχωρά της».

Κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών, το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων του συριακού καθεστώτος και θέσεων των ιρανικών στρατιωτικών δυνάμεων και της οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, συμμάχων της Δαμασκού και εχθρών του Ισραήλ.

Τον Μάρτιο 2022, οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι δύο αξιωματικοί τους σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια ισραηλινής επίθεσης στην Συρία, προειδοποιώντας ότι το Ισραήλ «θα πληρώσει για το έγκλημα αυτό».

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει έξι αεροπορικές επιδρομές στην Συρία αυτόν τον μήνα, στοχεύοντας δύο φορές το αεροδρόμιο του Χαλεπίου, πόλη της βόρειας Συρίας όπου οι φιλοϊρανικές οργανώσεις έχουν μεγάλη επιρροή.

Το Ισραήλ σπανίως σχολιάζει τις επιδρομές, αλλά έχει παραδεχθεί ότι έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες από το 2011. Ο ισραηλινός στρατός δηλώνει ότι είναι αναγκαίες για να εμποδισθεί το Ιράν να αναπτυχθεί μέχρι τις πύλες του Ισραήλ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις