Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Δεν ξεχρεώνουν… ούτε τα δισέγγονα μας – “Μαύρες” προβλέψεις για το ελληνικό χρέος

Δεν ξεχρεώνουν… ούτε τα δισέγγονα μας – “Μαύρες” προβλέψεις για το ελληνικό χρέος

Απογοητευτικές είναι οι προβλέψεις που δημοσιεύει η Tageszeitung (TAZ) σε σχέση με το ελληνικό χρέος. Όπως σημειώνει, μπορεί η Ελλάδα να έχει κληθεί να αποπληρώσει τα χρέη της μέχρι το 2060, ωστόσο κάτι τέτοιο… δεν θα γίνει.

Μάλιστα η συντάκτρια του άρθρου αναφέρει πως “βρέφη αναλαμβάνουν χρέη των προπαππούδων τους”, θέλοντας έτσι να τονίζει το τι επωμίζονται οι επόμενες γενιές στην χώρα μας.

“Το ΔΝΤ απαιτεί να διαγραφεί ένα μέρος των δισεκατομμυρίων ευρώ των δανείων. Ωστόσο, κυρίως η Γερμανία παραμένει σκληρή και περιμένει ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα χρέη της μέχρι το μακρινό 2060. Παιδιά που δεν έχουν γεννηθεί ακόμη θα κληθούν λοιπόν να αναλάβουν την ευθύνη για τα λάθη των προπαππούδων τους, οι οποίοι θα έχουν τότε πια προ πολλού πεθάνει».

Παράλληλα φέρνει ως παράδειγμα τα όσα κλήθηκε να πληρώσει η Γερμανία ως αποζημιώσεις μετά την ήττα της στον Α’Παγκόσμιο Πόλεμο. Όπως λέει, δεν είναι ίδιες περιπτώσεις, ωστόσο η περίπτωση αυτή έδειξε – σύμφωνα με τον Κέινς- πως όποιος καλείται να εξυπηρετήσει εξωτερικό χρέος χρειάζεται εξαγωγικό πλεόνασμα.

Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο, η Ελλάδα δεν διαθέτει τέτοιο. “Ως εκ τούτου θα ήταν λογικό να διαγραφεί σε μεγάλο βαθμό το ελληνικό χρέος και να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στους Έλληνες. Διότι τα δάνεια έχουν έτσι κι αλλιώς χαθεί ανεπιστρεπτί” γράφει το άρθρο

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις