Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Δεν τον θέλει ούτε ο καιρός! Με καταιγίδα η επίσκεψη Ερντογάν στα Βαρώσια (video)

Δεν τον θέλει ούτε ο καιρός! Με καταιγίδα η επίσκεψη Ερντογάν στα Βαρώσια (video)
Twitter

Στο Βαρώσι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος επισκέφθηκε την περίκλειστη πόλη της κατεχόμενης Κύπρου το απόγευμα της Κυριακής (15.11.2020) κάτω από καταρρακτώδη βροχόπτωση.

Ο κ. Ερντογάν συνοδευόταν από τον αρχηγό του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ και Τούρκους αξιωματούχους. Παρά τις μεγάλες προετοιμασίες – σε στιλ φιέστας – που έγιναν, όλοι οι παρευρισκόμενοι περιορίστηκαν στα στέγαστρα του χώρου της περιοχής Λεωφόρου Κένεντι. Κι αυτό επειδή κατά την άφιξη του Τούρκου Προέδρου στο Βαρώσι ξέσπασε καταιγίδα, ενώ στην περιοχή έπνεαν ισχυρότατοι άνεμοι.

 

Ο ίδιος ο κ. Ερντογάν είπε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν “πρώτα να δούμε τη θέα και μετά να τα πούμε”. Προηγήθηκε τελετή στο μνημείο Φαζίλ Κιουτσούκ αλλά και παρέλαση, η οποία ολοκληρώθηκε με πτήσεις τουρκικών F-16 που σχημάτισαν την Ημισέληνο.

Κατά την ομιλία του ο “Σουλτάνος” αναφέρθηκε στο Βαρώσι, λέγοντας ότι το βήμα που έγινε δεν είναι για να δημιουργήσει νέα προβλήματα αλλά να διορθώσει τα παλαιά. Πέφτοντας η αυλαία της φιέστας ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ δήλωσε: “Κρίμα που όλη αυτή η ομορφιά κρατήθηκε μακριά από το κοινό μέχρι σήμερα. Αυτό το μέρος περιμένει την ημέρα που θα συναντήσει τους πραγματικούς ιδιοκτήτες του”.

“Ως μητέρα πατρίδα, θα είμαστε με την ΤΔΒΚ σε κάθε της βήμα”, τόνισε μετά την παράνομη επίσκεψη στο Βαρώσι ο Ερντογάν. Τέλος, σχετικά με τις τουρκικές γεωτρήσεις στην περιοχή για τους υδρογονάνθρακες, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι “ως εγγυήτρια χώρα δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλα διπλωματικά παιχνίδια”.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις