Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

«Δέσμευση» Μπορέλ στο Νίκο Παπανδρέου για την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη

«Δέσμευση» Μπορέλ στο Νίκο Παπανδρέου για την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη

Το θέμα σύλληψης και προφυλάκισης του εκλεγμένου Δημάρχου της Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, έθεσε ο επικεφαλής της Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο ΕΚ Νίκος Παπανδρέου στον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος «δεσμεύτηκε ότι θα διερευνήσει το θέμα και σύντομα θα επανέλθει για να τον ενημερώσει για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του, ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον κ. Μπορέλ κατά την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου για τις συνθήκες σύλληψης και κράτησης του κ. Μπελέρη και ζήτησε από τον Ύπατο Εκπρόσωπο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την γρήγορη αποφυλάκιση του Δημάρχου της Χειμάρρας.

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι η παρατεταμένη προσωποκράτηση του κ.Μπελέρη δεν συνάδει με το Κράτος Δικαίου. Επίσης τόνισε ότι τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Αλβανίας – Ελλάδας αλλά και Άλβανίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν βοηθούν καθόλου τις διαδικασίες της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας στην ΕΕ.

Αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη «προστασίας των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής μειονότητας της Αλβανίας».

Στην απάντησή του, ο Ύπατος Εκπρόσωπος «δεσμεύτηκε ότι μετά την ενημέρωσή του από τον κ. Παπανδρέου θα διερευνήσει το θέμα και σύντομα θα επανέλθει για να ενημερώσει τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις