Κόσμος

Deutsche Bank: Μεταφέρει 4.000 εργαζομένους εκτός Βρετανίας λόγω Brexit

H Deutsche Bank εκτιμά ότι θα χρειαστεί να μεταφέρει περίπου 4.000 υπαλλήλους της εκτός Βρετανίας λόγω του Brexit, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Οι περισσότερες από τις 4.000 θέσεις θα μεταφερθούν στη Φρανκφούρτη και το Βερολίνο. Η διαδικασία μετεγκατάστασης θα ξεκινήσει την επόμενη χρονιά προκειμένου να διασφαλιστούν εγκαίρως οι απαραίτητες υποδομές και οι άδειες των ρυθμιστικών Αρχών.
Τα σχέδια δεν έχουν οριστικοποιηθεί ωστόσο, και ο τελικός αριθμός μπορεί να είναι μεγαλύτερος ή μικρότερος, ανάλογα με την έκβαση των διαπραγματεύσεων του Brexit.
Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που εδρεύουν στη Βρετανία ανησυχούν ότι θα χάσουν την πρόσβασή τους στην ενιαία αγορά της Ένωσης μετά το Brexit.
Μέχρι στιγμής, τράπεζες όπως η Goldman Sachs και η UBS και οι ιαπωνικές Nomura, Daiwa και Sumitomo Mitsubishi Financial Group έχουν ανακοινώσει τα σχέδιά τους να ανοίξουν νέα γραφεία στη Φρανκφούρτη, δίνοντας προβάδισμα στη γερμανική πόλη έναντι των ανταγωνιστών της Παρίσι και Δουβλίνο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Κιμ εκτόξευσε πυραύλους Κρουζ λίγο πριν φτάσει ο Τραμπ στη Νότια Κορέα
Ο Αμερικανός Πρόεδρος θα συμμετάσχει στη σύνοδο Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας - Ειρηνικού, στο περιθώριο της οποίας σκοπεύει να έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ
Κιμ Γιονγκ Ουν
Γάζα: Ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στην πόλη μετά την εντολή Νετανιάχου
Μάρτυρες αναφέρουν σειρά ισραηλινών βομβαρδισμών, λίγες ώρες μετά την εντολή του Μπέντζαμιν Νετανιάχου για αντίποινα, κατηγορώντας τη Χαμάς για παραβίαση της εκεχειρίας
Βομβαρδισμός στη Γάζα
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
26