Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Δεύτερη θητεία του Μπερνάνκι στην προεδρία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Μπεν Μπερνάκι. ΦΩΤΟ REUTERS

Η αμερικανική Γερουσία αναμένεται να επικυρώσει τον διορισμό του μέχρι την Παρασκευή.  

Δεύτερη θητεία στην προεδρία της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας θα ξεκινήσει ο Μπεν Μπερνάνκι όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στην Γερουσία μετά το τέλος των επαφών με τους Ρεπουμπλικανούς.

 Την ερχόμενη Κυριακή ολοκληρώνεται η πρώτη θητεία του Μπερνάνκι και η Γερουσία αναμένεται να ανακοινώσει την ανανέωση της θητείας του μέχρι την Παρασκευή. 

Τον διορισμό του Μπερνάνκι εκ νέου στο πόστο του προέδρου της ΟΚΤ παρακολουθούν προσεκτικά όλα τα μεγάλα διεθνή χρηματιστήρια και περιμένουν ότι θα επηρεάσει πολύ τις ισοτιμίες του δολαρίου αλλά και την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην αμερικανική οικονομία.

Ο ίδιος ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πρόκρινε, τον Αύγουστο, τον κ. Μπερνάνκι για μία 2η τετραετή θητεία στην ηγεσία της Fed, θεωρώντας τον πλέον πρόσφατα ως “το πλέον κατάλληλο πρόσωπο γιαυτή τη θέση”.

Ωστόσο ακόμη και δημοκρατικοί γερουσιαστές έχουν ταχθεί εναντίον της ανανέωσης της θητείας και σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ 12 γερουσιαστές θα καταψηφίσουν την υποψηφιότητα του, αφού τον θεωρούν μεγάλο υπεύθυνο για την ύφεση της οικονομίας των ΗΠΑ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε