Site icon NewsIT

Δικαστής διέταξε την εκταφή του Σαλβαδόρ Νταλί!

26.06.2017 | 17:06
Δικαστής διέταξε την εκταφή του Σαλβαδόρ Νταλί!

Ένας δικαστής στη Μαδρίτη διέταξε την εκταφή των λειψάνων του Σαλβαδόρ Νταλί προκειμένου να ληφθεί δείγμα για να πραγματοποιηθεί τεστ πατρότητας.

Μια Ισπανίδα, η Pilar Abel ισχυρίζεται ότι ο διάσημος ζωγράφος είναι ο πατέρας της καθώς όπως όπως λέει ο Νταλί διατηρούσε σχέση με την μητέρα της –μία οικιακή βοηθό- το 1955.

Η Maria Pilar Abel Martínez,  που εργάζεται ως χαρτορίχτρα και γεννήθηκε στη Χιρόνα, ισχυρίστηκε για πρώτη φορά ότι ο Νταλί είναι ο πατέρας της το 2015.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η Pilar, η μητέρα της εργαζόταν για μία οικογένεια κοντά στο σπίτι του Νταλί, όταν σύνηψε σχέση με τον ζωγράφο. Εκείνη την περίοδο ο Νταλί ήταν παντρεμένος με τη Γκαλά, ενώ το ζευγάρι δεν είχε παιδιά.

Η εκταφή αποφασίστηκε καθώς ο δικαστής είπε ότι είναι αναγκαίο να ληφθεί δείγμα DNA από το λείψανο, καθώς δεν υπήρχαν βιολογικά υπολείμματα ή προσωπικά αντικείμενα του καλλιτέχνη για να ληφθεί το απαραίτητο για το τεστ γενετικό υλικό.

Ο υπερρεαλιστής ζωγράφος πέθανε στην Ισπανία σε ηλικία 85 ετών, το 1989. Ο Νταλί τάφηκε στη γενέτειρά του, στο Φιγέρες, στη βορειοανατολική Καταλονία.

Το Ίδρυμα Νταλί Γκαλά,  δεν σχολίασε την απόφαση του δικαστή.

Πηγή: BBC

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version