Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Δικηγόρος Τραμπ: Θα ήταν ηλίθιο να αμφισβητηθεί η νομιμότητα των εκλογών

Τραμπ Τραμπ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ένας από τους δικηγόρους του Ντόναλντ Τραμπ που θα τον εκπροσωπήσουν στη δίκη του στη Γερουσία δήλωσε ότι θα ήταν «ηλίθιο» και «παράλογο» να αμφισβητηθεί η νομιμότητα των προεδρικών εκλογών του 2020 κατά τη διάρκεια της δίκης αυτής, σημειώνοντας ότι ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας δεν τον έχει πιέσει να διατυπώσει αυτά τα επιχειρήματα.

«Η συμπερίληψη αυτού σε μια υπόθεση που υπάρχει ήδη νικητής θα ήταν ηλίθιο», δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στο Reuters ο Μπρους Κάστορ, νομικός σύμβουλος που προστέθηκε πρόσφατα στην νομική ομάδα του Τραμπ.

«Θα ήταν παράλογο να το κάνουμε αυτό», είπε.

«Κανείς δεν με έχει πιέσει να κάνω αυτή την υπεράσπιση», πρόσθεσε, λέγοντας ότι ο Τραμπ είναι ικανοποιημένος με ένα σύντομο υπόμνημα που κατέθεσαν χθες ο Κάστορ με τον Ντέιβιντ Σόεν, δικηγόροι του τέως προέδρου στην δίκη στην Γερουσία.

Ο Κάστορ και ο Σόεν ετοιμάζονται για την δίκη που θα ξεκινήσει στις 9 Φεβρουαρίου. Το σώμα θα δικάσει τον Τραμπ με βάση ένα άρθρο κατηγορίας που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων για υποκίνηση εξέγερσης στην θανατηφόρα εισβολή του Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Χθες, σε υπόμνημα που κατέθεσαν οι δικηγόροι πρόβαλαν το νομικό επιχείρημα ότι η Γερουσία δεν έχει δικαιοδοσία να τον δικάσει, ούτε να εμποδίσει να αναλάβει δημόσιο αξίωμα στο μέλλον.

Ο Κάστορ είπε στο Reuters ότι θα αυτό θα είναι το βασικό επιχείρημα υπεράσπισης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις