Site icon NewsIT

Δημοψήφισμα Ιταλία LIVE: Μένει μέχρι να… φύγει ο Ρέντσι – Την Παρασκευή ο προϋπολογισμός

05.12.2016 | 21:56
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

- Η συντριπτική νίκη του ΟΧΙ στο ιταλικό δημοψήφισμα έφερε την παραίτηση του Ματέο Ρέντσι - ΟΧΙ 59,11%, ΝΑΙ 40,89% το τελικό αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος - 65,47% η συμμετοχή - Στο Προεδρικό Μέγαρο το απόγευμα ο Ιταλός πρωθυπουργός για να υποβάλει παραίτηση στον πρόεδρο της χώρας Σέρτσιο Ματαρέλα - Όλα τα σενάρια για την επόμενη μέρα - Το διάγγελμα γεμάτο συγκίνηση, η παραδοχή της ήττας και τους... λάθους - Ανάμεσα στους υποψήφιους αντικαταστάτες του ο υπουργός Οικονομικών που δεν πήγε στο Eurogroup - Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου διαμηνύουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης - Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις από το LIVE του NewsIt.gr

Το χρονικό ενός δημοψηφίσματος και μιας προαναγγελθείσας παραίτησης. Η Ιταλία βρίσκεται στη δίνη μιας πολιτικής κρίσης, αφού το δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση κατέληξε στην παραίτηση του πρωθυπουργού της χώρας, Ματέο Ρέντσι.

Η εκλογική αναμέτρηση που περίμενε με κομμένη την ανάσα όλη η Ευρώπη είχε το αποτέλεσμα που όλοι περίμεναν. Ένα συντριπτικό Όχι, ενάντια στη θέση που είχε υποστηρίξει με σθένος ο Ιταλός πρωθυπουργός και πλέον το μέλλον της χώρας μοιάζει αβέβαιο. Ο Ρέντσι σε διάγγελμά του ανακοίνωσε ήδη την παραίτησή του και ο λαϊκιστής Μπέπε Γκρίλο ζητά άμεσα εκλογές.

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στο live blog του newsit.gr

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version