Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Δολοφονία Κασόγκι: Φυλάνε νύχτα μέρα τη μνηστή του

Δολοφονία Κασόγκι: Φυλάνε νύχτα μέρα τη μνηστή του

Οι αρχές της Τουρκίας έχουν θέσει τη μνηστή του δολοφονημένου Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι υπό 24ωρη φύλαξη, όπως μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή την Κυριακή.

Ο Τζαμάλ Κασόγκι, αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, αρθρογράφος της εφημερίδας Washington Post, θεάθηκε για τελευταία φορά ζωντανός στις 2 Οκτωβρίου. Μπήκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας, στην Κωνσταντινούπολη, για ένα πιστοποιητικό ενόψει του επικείμενου γάμου του με την Τζενγκίζ.

Επί εβδομάδες, η κυβέρνηση του σουνιτικού βασιλείου διέψευδε πως γνώριζε τι του συνέβη, ισχυριζόμενη αρχικά ότι έφυγε από το προξενείο.

Κασόγκι: Απίστευτες εκδοχές από Σαουδική Αραβία

Το Σάββατο, το Ριάντ ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκε έπειτα από «καυγά» κατά τη διάρκεια του οποίου ανταλλάχθηκαν «γροθιές» μέσα στο κτίριο.

Ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών Άντελ αλ Τζουμπέιρ χαρακτήρισε τον θάνατό του «τεράστιο και πολύ σοβαρό λάθος».

Οι υπηρεσίες του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης έχουν θέσει την Τζενγκίζ, η οποία είναι Τουρκάλα υπήκοος, υπό 24ωρη αστυνομική φρούρηση, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Οι αξιωματούχοι δεν απάντησαν αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Reuters τους έθεσε το ερώτημα τι ήταν αυτό που τους ώθησε να αναθέσουν την προστασία της στην αστυνομία.

Την ημέρα που εξαφανίστηκε ο Τζαμάλ Κασόγκι, η Τζενγκίζ τον περίμενε για ώρες έξω από το προξενείο. Όταν το πήρε απόφαση ότι δεν θα έβγαινε, ήρθε σε επαφή με τις τουρκικές αρχές, βάσει των οδηγιών του, όπως η ίδια αποκάλυψε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις