Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Δυτική Όχθη: Τρεις Παλαιστίνιοι νεκροί μετά από επιδρομή Ισραηλινών

Δυτική Όχθη: Τρεις Παλαιστίνιοι νεκροί μετά από επιδρομή Ισραηλινών

Ο στρατός του Ισραήλ πραγματοποίησε σήμερα επίθεση στην πόλη Ναμπλούς στη Δυτική Όχθη σκοτώνοντας τρεις Παλαιστίνιους, μεταξύ αυτών και έναν υψηλόβαθμο διοικητή της οργάνωσης Φατάχ, και τραυματίζοντας δεκάδες.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της επιχείρησης του Ισραήλ που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Ναμπλούς και στη διάρκεια της οποίας ανταλλάχθηκαν πυρά ανάμεσα σε παλαιστίνιους ακτιβιστές και τις ισραηλινές δυνάμεις.

Ο ισραηλινός στρατός έκανε από την πλευρά του λόγο για δύο νεκρούς Παλαιστινίους: τον Ιμπραήμ αλ-Ναμπούλσι, υψηλόβαθμο αξιωματούχο των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του Αλ-Άκσα, ένοπλου κλάδου της οργάνωσης Φατάχ του Μαχμούντ Αμπάς, και έναν άλλο μαχητή.

Το πτώμα του Ιμπραήμ αλ-Ναμπούλσι μεταφέρθηκε από δέκα ένοπλους Παλαιστινίους στο νοσοκομείο Ραφίντια της Ναμπλούς, όπου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες Παλαιστίνιοι.

Οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας (αστυνομία, στρατός και υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών) ανακοίνωσαν πως πραγματοποίησαν επιδρομή εναντίον μιας κατοικίας στην οποία βρισκόταν ο Ιμπραήμ αλ-Ναμπούλσι, τον οποίο οι ισραηλινές αρχές θεωρούν ύποπτο για μια σειρά αντιισραηλινών επιθέσεων.

Η ισραηλινή αστυνομία δήλωσε πως έγινε χρήση μιας ρουκέτας εναντίον της κατοικίας.

«Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν με ταραχοποιούς, οι οποίοι εκτόξευσαν πέτρες και εκρηκτικά εναντίον των (ισραηλινών) δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν ανοίγοντας πυρ. Υπήρξαν τραυματίες (Παλαιστίνιοι). Οι δυνάμεις αποχώρησαν από την πόλη και δεν υπάρχουν θύματα στις τάξεις μας», ανέφερε σε ανακοίνωση ο στρατός.

Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, που βρίσκεται επιτόπου, έκανε λόγο για σφοδρές μάχες στην παλιά πόλη της Ναμπλούς, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, ενός παλαιστινιακού εδάφους το οποίο κατέχει από το 1967 το Ισραήλ.

https://twitter.com/NesmaJa97/status/1556874974572552193?s=20&t=rS3S1bQUB3dB9AvgNAa2UQ

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, τραυματίσθηκαν επίσης 40 Παλαιστίνιοι, τέσσερις από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, στη διάρκεια των συγκρούσεων που συνδέονται με την ισραηλινή επιχείρηση.

Η επιδρομή στη Ναμπλούς πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες μετά το τέλος μιας φονικής ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης η οποία εξαπολύθηκε στη λωρίδα της Γάζας εναντίον της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ.

Σύμφωνα με παλαιστινιακό απολογισμό, κατά την επιχείρηση αυτή σκοτώθηκαν 46 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, ενώ εκατοντάδες τραυματίσθηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς που διήρκεσαν τρεις ημέρες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις