Site icon NewsIT

Έγιανε η Τζανίνε Άνιες – Είχε νοσήσει από κορονοϊό

28.07.2020 | 08:21
Έγιανε η Τζανίνε Άνιες – Είχε νοσήσει από κορονοϊό

FILE PHOTO: Bolivia's Interim Jeanine Anez attends a ceremony at the presidential palace in La Paz, Bolivia March 13, 2020. REUTERS/David Mercado/File Photo

Αποθεραπεύτηκε από την Covid-19 η Τζανίνε Άνιες, η μεταβατική πρόεδρος της Βολιβίας, που είχε μολυνθεί από κορονοϊό.

Σύμφωνα με τους γιατρούς της, η πρόεδρος της Βολιβίας ήταν ασυμπτωματική. Πλέον, όμως, η Τζανίνε Άνιες μπορεί να επιστρέψει στα καθήκοντά της, πλήρως.

«Γυρίζω στη δουλειά», έγραψε στο Twitter η Άνιες, η οποία ανακοίνωσε πως προσβλήθηκε από κορονοϊό στις 9 Ιουλίου.

Πέρα από την 53χρονη Τζανίε Άνιες, πρώην γερουσιαστή της δεξιάς, μολύνθηκαν από τον κορονοϊό επτά υπουργοί της τον Ιούλιο.

Click4more Γεφύρι της… Άρτας οι εκλογές στη Βολιβία – Αναβλήθηκαν ξανά

Τη Δευτέρα (27.07.2020) η μεταβατική κυβέρνηση της Άνιες κήρυξε κατάσταση «καταστροφής» σε όλη τη χώρα, κάτι που της επιτρέπει να διαθέτει περισσότερους πόρους για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το μέτρο υιοθετήθηκε ενώ η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο βρίσκονται σε διένεξη εξαιτίας της άρνησης του Κινήματος προς τον Σοσιαλισμό (MAS) του αριστερού πρώην προέδρου Έβο Μοράλες (2006-2019), που έχει την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο, να εγκρίνει τη σύμβαση προκειμένου η χώρα να λάβει δάνειο ύψους 327 εκατομμυρίων δολαρίων από το ΔΝΤ.

Εξάλλου οι αθλητικές διοργανώσεις στη Βολιβία δεν θα μπορέσουν να ξαναρχίσουν παρά τον Νοέμβριο, εξαιτίας της προβλεπόμενης εξέλιξης της πανδημίας στη χώρα, ανακοίνωσε ο Ρενέ Σαονέρο, στέλεχος του υπουργείου Υγείας. «Στις αρχές του Σεπτεμβρίου θα βρισκόμαστε στο υψηλότερο σημείο της καμπύλης» της πανδημίας, εξήγησε ο Σαονέρο σε τοπικό ραδιοφωνικό δίκτυο. Στην περίπτωση που η εξέλιξη είναι θετική από εκεί και πέρα, «οι αθλητικές διοργανώσεις θα ξαναρχίσουν τον Νοέμβριο», πρόσθεσε.

Στη Βολιβία των 11 εκατομμυρίων κατοίκων καταμετρώνται επίσημα 2.583 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 69.429 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version