Site icon NewsIT

Έκαναν τα… θύματα των επιθέσεων στο Παρίσι, αποζημιώθηκαν και τώρα φυλακίζονται

09.12.2016 | 08:32
Φωτογραφία: EPA (Αρχείου)

Φωτογραφία: EPA (Αρχείου)

Ο ψεύτης και ο κλέφτης, τον πρώτο χρόνο χαίρονται λέει η παροιμία και ταιριάζει γάντι σε ένα ζευγάρι Γάλλων, που υποστήριξαν πως ήταν ανάμεσα στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015. Αμφότεροι πήραν από 30.000 ευρώ αποζημίωση αλλά τώρα το πληρώνουν ακριβά αφού θα πάνε φυλακή!

Το ζευγάρι ισχυρίστηκε, όπως ανέφερε ο εισαγγελέας του δικαστηρίου στην πόλη Γκρας, πως βρισκόταν κοντά στο Stade de France στο Παρίσι το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου, όταν οι τζιχαντιστές ξεκίνησαν το μακάβριο “έργο” τους που ολοκληρώθηκε με τη σφαγή στο Bataclan.

Στην πραγματικότητα όμως όχι μόνο δεν βρίσκονταν στο γήπεδο (όπου γινόταν ο φιλικός αγώνας Γαλλίας – Γερμανίας παρουσία του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάιμάγερ) αλλά ήταν στην άλλη άκρη της Γαλλίας, 900χλμ μακριά, στην Αντίμπ την παραθαλάσσια πόλη στην μεσογειακή Κυανή Ακτή!

Οι ηχογραφημένες τηλεφωνικές συνομιλίες του ανδρόγυνου αποκάλυψαν ότι κανείς από τους δύο βρίσκονταν οπουδήποτε κοντά στο Παρίσι εκείνη την νύχτα, που έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι, στις πιο αιματηρές επιθέσεις στη Γαλλία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αφού υποστήριξαν ότι ήταν ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης, ο άνδρας και γυναίκα, που έχουν και δυο παιδιά, πήραν αποζημίωση 30.000 ο καθένας! Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, οι δύο τους ξόδεψαν τα χρήματα για τα παιδιά τους και αγόρασαν αρκετά αυτοκίνητα τα οποία ο σύζυγος εμπορεύτηκε στην εταιρεία μεταχειρισμένων οχημάτων που έχει.

Αλλά επειδή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, τους κατάλαβαν, τους έπιασαν και τους δίκασαν! Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών για τον άνδρα και 30 μηνών για την σύζυγο του, αλλά το δικαστήριο στην πόλη Γκρας στην νοτιοανατολική Γαλλία επέβαλε ακόμη πιο αυστηρές ποινές, καταδικάζοντας σε εξαετή ποινή φυλάκισης τον άνδρα και τριετή την γυναίκα, ενώ τους διέταξε να επιστρέψουν τα χρήματα που έλαβαν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version