Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

“Έκλεψε” τη νεόνυμφη Αυστριακή ΥΠΕΞ ο Πούτιν! Χόρεψε μαζί της και τράβηξε τα βλέμματα [pics]

“Έκλεψε” τη νεόνυμφη Αυστριακή ΥΠΕΞ ο Πούτιν! Χόρεψε μαζί της και τράβηξε τα βλέμματα [pics]
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Παντρεύτηκε σήμερα η Αυστριακή υπουργός Εξωτερικών, Κάριν Κνάισλ, και ο Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν εκεί, όχι μόνο για να δώσει τις ευχές του στο ζευγάρι, αλλά και για να χορέψει με τη νύφη.

Η Κνάισλ παντρεύτηκε τον επιχειρηματία Βόλφγκανγκ Μάιλινγκερ, και ο γάμος τους τελέστηκε στο αυστριακό ομόσπονδο κρατίδιο της Στυρίας, σε ένα χωριό στα περίχωρα του Γκρατς.

Για την προστασία των υψηλών προσκεκλημένων επιστρατεύθηκε η επίλεκτη ομάδα των ειδικών δυνάμεων της Αυστρίας γνωστή με την επωνυμία «Κόμπρα».

Το παρών στο γάμο έδωσε ο Αυστριακός καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς, αλλά και ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας πρόσφερε στην Κνάισλ μια ανθοδέσμη και στη συνέχεια χόρεψε μαζί της, τραβώντας τα βλέμματα, καθώς ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος.

Όσο για το γαμήλιο δώρο του; Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές της Αυστρίας, τις οποίες επικαλείται το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, πρόκειται για ένα χορωδιακό συγκρότημα 10 κοζάκων μουσικών, οι οποίοι θα τραγουδούσαν για το ζεύγος των νεόνυμφων.

Η παρουσία πάντως του Ρώσου προέδρου στον γάμο της Κάριν Κνάισλ προκάλεσε την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην Αυστρία, που αναφέρονταν με τρόπο δηκτικό στην επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Πως μπορεί η Αυστρία να είναι ένας γεφυροποιός και ένας ειλικρινής μεσολαβητής κατά της διάρκεια της προεδρίας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν η υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας και ο καγκελάριος παίρνουν τόσο εμφανώς θέση;» διερωτήθηκε ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής Αντρέας Σίντερ στις δηλώσεις που έκανε.

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Δημοκρατίας θα έχει, αργότερα, το βράδυ του Σαββάτου, συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ στο ανάκτορο Μέζενμπεργκ, κύρια θέματα της οποίας θα είναι ο πόλεμος στη Συρία, η διένεξη για την Ουκρανία και ενεργειακά ζητήματα.

Πηγή: Russia Today/Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις