Site icon NewsIT

Εκλογές Ολλανδία: Υπουργός επιχείρησε να ψηφίσει με ληγμένο διαβατήριο και έφαγε πόρτα

17.03.2021 | 13:30
Εκλογές Ολλανδία: Υπουργός επιχείρησε να ψηφίσει με ληγμένο διαβατήριο και έφαγε πόρτα

Ένα εκλογικό κέντρο έστειλε τον υπουργό Υγείας της Ολλανδίας… σπίτι του για να πάρει ένα έγκυρο διαβατήριο, αφού πήγε να ψηφίσει με ένα ληγμένο. Ο Ούγκο ντε Γιόνγκε προσπάθησε να ψηφίσει σήμερα, τρίτη ημέρα της διαδικασίας, μέσα από το αυτοκίνητό του σε εκλογικό κέντρο του Ρότερνταμ.

Μάλιστα, ο Ούγκο ντε Γιόνγκε, που ηγείται της εθνικής προσπάθειας διαχείρισης της πανδημίας του κορονοϊού, δεν δίστασε να αυτοτρολαριστεί στα social media. «Και μια ακόμη συμβουλή: να πάρετε ένα ΕΓΚΥΡΟ έγγραφο ταυτοποίησης μαζί σας», έγραψε στη συνέχεια στον λογαριασμό του στο Twitter, βάζοντας ως hashtag «λιγοχαζός».

Η ολλανδική εφημερίδα Algemeen Dagblad επικαλέστηκε τον ανώτατο αξιωματούχο στο εκλογικό κέντρο, ο οποίος είπε ότι δεν μπορεί να παρακαμφθούν οι κανόνες της εκλογικής διαδικασίας για χάρη ενός πολιτικού.

Η σημερινή είναι η τρίτη και τελευταία ημέρα διεξαγωγής των εθνικών εκλογών στην Ολλανδία, που θεωρούνται «δημοψήφισμα» για τη διαχείριση της πανδημίας από την συντηρητική κυβέρνηση.

Ο ντε Γιόνγκε ανήκει στο κεντροδεξιό κόμμα που συμμετέχει στον κυβερνώντα συνασπισμό, ο οποίος προβλέπεται να παραμείνει στην εξουσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version