Κόσμος

Έλληνες της Συρίας: Η πρεσβεία παραμένει ανοικτή – Κανένα αίτημα για αποχώρηση

Σε εγρήγορση οι ελληνικές διπλωματικές αρχές

Με την κατάσταση να παραμένει έκρυθμη στην Συρία, οι ελληνικές διπλωματικές αρχές παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις και βρίσκονται σε στενή επαφή με τους Έλληνες που ζουν στην χώρα αυτή. 

Όπως μετέδωσε το Ertnews, δεν  υπάρχουν προς το παρόν αιτήματα από πολίτες ελληνικής καταγωγής να αποχωρήσουν από την Συρία. Τα περισσότερα τηλεφωνήματα που έγιναν ήταν ενημερωτικά και η πρεσβεία μας λειτουργεί κανονικά. Το ίδιο ισχύει και για το Χαλέπι.

Οι ελληνικές διπλωματικές αρχές παραμένουν σε εγρήγορση και έχουν καταρτιστεί σχέδια έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση που η κατάσταση επιδεινωθεί περαιτέρω. 

Το Σάββατο (07/12/24) το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του ανέφερε: «Το Υπουργείο Εξωτερικών, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση ασφαλείας στη Συρία, υπενθυμίζει στους Έλληνες πολίτες να αποφεύγουν οποιαδήποτε επίσκεψη στη χώρα αυτή. Παράλληλα, συνιστάται στους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται ήδη εκεί, να αποφεύγουν περιττές μετακινήσεις και να τηρούν τα μέγιστα δυνατά μέτρα ασφαλείας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί από ανατροπή σκάφους στο Σαν Ντιέγκο - Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των επιβατών
Η Aμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό εννέα ανθρώπων που αγνοούνται στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Ντελ Μαρ
Μέλη των μέσων ενημέρωσης φωτογραφίζουν το πλοιάριο που εμπλέκεται στη θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους Panga στα ανοικτά της παραλίας Torrey Pines State Beach, αφού σύρθηκε βόρεια από το σημείο όπου το σκάφος βγήκε στην ακτή στο Del Mar της Καλιφόρνιας
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν – Η Άγκυρα στηρίζει το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό των πολέμων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
Οι Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ