Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Έλον Μασκ και Ζαΐρ Μπολσονάρο συναντώνται για το διαδίκτυο στον Αμαζόνιο

Ο Ίλον Μασκ ψάχνει μηχανικούς για την Tesla και η αγγελία του έγινε viral

Ο βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐρ Μπολσονάρο θα συναντηθεί με τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Έλον Μασκ στο Σαο Πάολο για την πρόσβαση στο διαδίκτυο στην περιοχή όπου εκτείνεται το τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

Κυβερνητική πηγή αποκάλυψε τη συνάντηση Ζαΐρ Μπολσονάρο και Έλον Μασκ στο Γαλλικό Πρακτορείο αλλά δεν υπεισήλθε σε καμία άλλη λεπτομέρεια για τη συνάντηση.

Ο Μπολσονάρο ανήγγειλε πρόσφατα πως θα έχει συνάντηση «ιδιωτικού» χαρακτήρα στο Σαν Πάουλου με «πολύ σημαντικό πρόσωπο, γνωστό σε όλο τον κόσμο».

Θα προσφέρει «τη βοήθειά του στην Αμαζονία μας», διευκρίνισε ο αρχηγός του κράτους, χωρίς να αποκαλύψει για ποιο πρόσωπο πρόκειται.

Ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, με περιουσία 230 δισεκ. δολαρίων σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, είναι ιδιοκτήτης της διαστημικής εταιρείας SpaceX και της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla.

Πρόσφατα, εξέφρασε την πρόθεσή του να αγοράσει τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter έναντι 44 δισεκ. δολαρίων, προτού αναβάλλει το σχέδιο ώσπου να του δοθούν στοιχεία για τους ψεύτικους λογαριασμούς.

Η βραζιλιάνικη κυβέρνηση ανακοίνωσε τον Νοέμβριο ότι διαπραγματευόταν με τη SpaceX προσφορά για την πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω δορυφόρων στην περιοχή του δάσους του Αμαζονίου ώστε μεταξύ άλλων να αντιμετωπιστεί η παράνομη αποψίλωση.

Η διαστημική εταιρεία εκτόξευσε στα μέσα Φεβρουαρίου κάπου πενήντα δορυφόρους της υπηρεσίας Starlink του κ. Μασκ, που προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο σε πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Η Starlink υπόσχεται στους κατοίκους περιοχών όπου δεν προσφέρονται υπηρεσίες πρόσβασης στο διαδίκτυο (μέσω κινητής τηλεφωνίας ή ενσύρματων δικτύων) συνδέσεις υψηλής ταχύτητας μέσω χιλιάδων μικρών δορυφόρων. Μετρά ήδη κάπου 100.000 συνδρομητές, με τον ειδικό εξοπλισμό να πωλείται 600 ευρώ και τη συνδρομή να φθάνει περί τα 100 ευρώ τον μήνα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις