Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Εμβόλιο: Μετά την Pfizer και η Moderna καταθέτει αίτημα για έγκριση

Εμβόλιο: Μετά την Pfizer και η Moderna καταθέτει αίτημα για έγκριση
Reuters

Στα βήματα της Pfizer η φαρμακευτική Moderna ανακοίνωσε σήμερα ότι το εμβόλιό της κατά του κορονοϊού έχει αποτελεσματικότητα πάνω από 94%. Εκτοξεύτηκε η μετοχή της.

Πολύ καλά νέα ανακοίνωσε η φαρμακοβιομηχανία Moderna για το εμβόλιό της κατά του κορονοϊού. Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της ξεπερνά το 94% συγκεκριμένα είναι 94,1% και πως θα ζητήσει άμεσα αίτημα για την έγκρισή του από τον Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Έτσι, η Moderna γίνεται η δεύτερη φαρμακευτική εταιρεία που θα ζητήσει επείγουσα έγκριση του εμβολίου της από τον Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ μετά την Pfizer.

Η ανακοίνωση αυτή σημαίνει ότι αρκετοί αμερικανοί θα πάρουν την πρώτη δόση τους εμβολίου μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Τα νέα στοιχεία που επικαλείται η Moderna δείχνουν 196 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού ανάμεσα σε 30.000 συμμετέχοντες.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, το εμβόλιο δείχνει ότι εμπόδισε τους εθελοντές να νοσήσουν σοβαρά από τον κορονοϊό.

Οι μετοχές της Moderna εκτοξεύθηκαν κατά 12% στην προσυνεδρίαση της Δευτέρας.

«Πιστεύουμε ότι έχουμε ένα εμβόλιο πολύ υψηλής αποτελεσματικότητας. Τώρα πλέον έχουμε τα αποτελέσματα για να το αποδείξουμε», δήλωσε ο δρ Ταλ Ζακς, επικεφαλής της ιατρικής ομάδας της Moderna. «Περιμένουμε ότι θα έχουμε σημαντικό ρόλο στην ανατροπή της επιδημίας αυτής».

Εκτός της αίτησης προς τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές, η εταιρεία θα καταθέσει αίτηση για υπό όρους έγκριση και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ο οποίος έχει ήδη αρχίσει την κυλιόμενη εξέταση των στοιχείων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις