Site icon NewsIT
18:15 Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Επιμένουν σε προκλητικές δηλώσεις οι Τούρκοι – Κατηγορούν τους Ελληνοκύπριους για έλλειψη ειλικρίνειας

Προκλητικότητας συνέχεια από τους Τούρκους. Επιμένουν πως οι έρευνες για ενεργειακά αποθέματα δεν πρέπει να είναι “μονόπλευρη” και καυτηριάζουν την αποχώρηση του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη από τις συνομιλίες για τη λύση του Κυπριακού, κάνοντας λόγο για έλλειψη ειλικρίνειας.

Τις δηλώσεις έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τις εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε και στην κρίση που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τις δραστηριότητες στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά «παρακολουθεί τα μέτρα μας σχετικά με τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο μονόπλευρα», υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός και τόνισε ότι «συνεχίζονται οι επαφές με την Ελλάδα για την αποφυγή κλιμάκωσης στην ανατολική Μεσόγειο».

Σχολιάζοντας, δε, την αποχώρηση του Κύπριου προέδρου, ο κ. Τσαβούσογλου είπε πως «δημιουργεί αμφιβολίες για την ειλικρίνεια της ελληνοκυπριακής πλευράς».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version