Κόσμος

Βρετανία: Στο μικροσκόπιο για 50 θανάτους διαδικτυακό forum για την αυτοκτονία

Σύμφωνα με το BBC, οι συμμετέχοντες μπορούν να βρουν συμβουλές για το πως θα αποκτήσουν ένα θανατηφόρο χημικό προϊόν

«Συναγερμός» έχει σημάνει στη Βρετανία με διαδικτυακό φόρουμ, στο οποίο γίνονται συζητήσεις για μεθόδους αυτοκτονίας με την Ofcom, τη ρυθμιστική Αρχή για τα μέσα ενημέρωσης, να ξεκινάει έρευνα την πρώτη που διεξάγει στο πλαίσιο νομοθεσίας που επιβάλλει νέες υποχρεώσεις στις πλατφόρμες.

Η Ofcom δεν έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του φόρουμ. Σύμφωνα με το BBC, το οποίο ερεύνησε το 2023 γι’ αυτόν τον ιστότοπο, ανέφερε ότι συνδέεται με 50 θανάτους στη Βρετανία και έχει δεκάδες χιλιάδες χρήστες στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων παιδιών.

Σύμφωνα πάντα με το BBC, αυτός φιλοξενείται στις ΗΠΑ και οι συμμετέχοντες μπορούν ιδίως να βρουν εκεί συμβουλές για τον τρόπο να αποκτήσουν ένα θανατηφόρο χημικό προϊόν.

«Προσπαθήσαμε πολλές φορές να κάνουμε διάλογο με αυτόν τον πάροχο υπηρεσιών», σημείωσε η Ofcom σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Έχοντας λάβει (…) μη ικανοποιητικές πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα που ελήφθησαν για να προστατευθούν οι Βρετανοί χρήστες από παράνομα περιεχόμενα, σήμερα ξεκινήσαμε έρευνα για να μάθουμε αν ο πάροχος συμμορφώνεται με τις νομικές του υποχρεώσεις», πρόσθεσε η Ofcom.

Ο βρετανικός νόμος για την ασφάλεια στο διαδίκτυο (Online safety act), ο οποίος προβλέπει νέες υποχρεώσεις για τις πλατφόρμες προκειμένου να προστατεύονται ιδίως οι ανήλικοι, υιοθετήθηκε το 2023.

Στο πλαίσιο αυτού του νόμου –ο οποίος μπορεί να συγκριθεί με τον κανονισμό της ΕΕ για τις ψηφιακές υπηρεσίες, τον DSA – η Ofcom διαθέτει εξουσίες που της επιτρέπουν να δρα κατά των εφαρμογών στο ίντερνετ που δεν σέβονται τους κανόνες.

Στην περίπτωση που αποδειχθεί παραβίαση, είναι δυνατό να τους επιβληθούν πρόστιμα έως και 18 εκατομμυρίων στερλινών (περίπου 21 εκατομμύρια ευρώ) ή ύψους που να αντιστοιχεί στο 10% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών τους.

Στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, οι αρχές μπορούν να ζητήσουν στους παρόχους πρόσβασης να μπλοκάρουν στη Βρετανία τον ιστότοπο που διαπιστώθηκε ότι παραβιάζει τους κανόνες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ράμα Ντουουάτζι: Σύρια καλλιτέχνης και εκπρόσωπος της γενιάς Ζ, η Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης
Ποια είναι η 28χρονη σύζυγος του νέου δημάρχου της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι - Η γνωριμία της το 2021 μέσω της εφαρμογής γνωριμιών Hinge, ο πολιτικός γάμος και ο ρόλος της πίσω από τα φώτα
Η Ράμα Ντουουάτζι με τον Ζοχράν Μαμντάνι
YouTuber του μότοκρος o ένας από τους συλληφθέντες της «κλοπής του αιώνα» στο Λούβρο - Κατόπιν παραγγελίας η ληστεία, είπαν οι δύο δράστες στις απολογίες τους
Ο ένας ληστής ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι θα έκανε διάρρηξη στο Λούβρο, και ο άλλος νόμιζε ότι έκανε διάρρηξη σε ένα κλειστό κτίριο, άδειο από επισκέπτες την Κυριακή
Το μουσείο του Λούβρου
Η Ρώμη σε πένθος: Μεσίστιες οι σημαίες για τον νεκρό εργάτη στον Πύργο των Κόμηδων – Συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα για εξ αμελείας ανθρωποκτονία
Οι εισαγγελείς ερευνούν αν η εταιρεία που ανέλαβε τα έργα συντήρησης του πύργου σεβάστηκε τους κανονισμούς ασφαλείας κι αν οι εργάτες ήταν ασφαλισμένοι
Ο Πύργος των Κόμηδων στη Ρώμη που έγινε ερείπια