Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ερντογάν για παρουσία Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: «Είχε πει να μην εμπλέκουμε “τρίτους”»

Ερντογάν για παρουσία Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: «Είχε πει να μην εμπλέκουμε “τρίτους”»

Εκνευρισμένος φαίνεται πως είναι ο πρόεδρος της Τουρκίας μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε μάλιστα ότι «τώρα πρέπει να επαναξιολογήσουμε τη στάση μας». 

Οι «καταγγελίες» του Έλληνα πρωθυπουργού στον Τζο Μπάιντεν για τις υπερπτήσεις της Τουρκίας και την «Γαλάζια Πατρίδα», προκάλεσαν – όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ – την ενόχληση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. ««Θα μπορούσαμε να είχαμε συνομιλίες στρατηγικής συνεργασίας με την Ελλάδα. Όμως τώρα πρέπει να επαναξιολογήσουμε τη στάση μας, μετά από τις τελευταίες του δηλώσεις» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στην κομματική επιτροπή. 

Και πρόσθεσε: «Ο Μητσοτάκης είχε πει “ας μην εμπλέκουμε τρίτους”, όμως αυτός πήγε και μίλησε στην Αμερική. Πρέπει να αναθεωρήσουμε τη στρατηγική μας συνεργασία και την εταιρική μας σχέση».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα F-35 λέγοντας ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να αγοράσει 24 μαχητικά, αλλά και στο χάρτη της γαλάζιας πατρίδας λέγοντας ότι η Ανατολική Μεσόγειος είναι η σημαντικότερη περιοχή της.

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το νέο γεωτρύπανο θα ξεκινήσει γεωτρήσεις στη Μεσόγειο μέσα στον Ιούλιο.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις