Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ερντογάν: Το «έπαιζε» δύσκολος για την σύνοδο της Πράγας – Τώρα κάνει πηγαδάκια με ξένους ηγέτες

Ερντογάν: Το «έπαιζε» δύσκολος για την σύνοδο της Πράγας – Τώρα κάνει πηγαδάκια με ξένους ηγέτες

Χαμογελαστός έφτασε στην Πράγα ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει κληθεί όπως και άλλες χώρες εκτός ΕΕ για να συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα. Μάλιστα, θα συμμετάσχει σε πάνελ στο οποίο το θέμα θα είναι η ασφάλεια. 

Όμως, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Le Figaro, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είχε επιδείξει την ίδια χαρά όταν είχε προσκληθεί από τον Εμανουέλ Μακρόν στην Πράγα, ιδέα του οποίου ήταν η Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα (ΕΠΚ). Μάλιστα είχε θέσει και όρους να συζητηθεί η διεύρυνση της ΕΕ.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για «έλλειψη ενθουσιασμού» του Τούρκου προέδρου, ως προς την πρόσκληση να συμμετάσχει στη συνάντηση της Πράγας. Ειδικότερα η εφημερίδα σημειώνει πως ο Τούρκος Πρόεδρος, «ο οποίος φροντίζει την εικόνα του ως παγκόσμιου ηγέτη» και «σπάνια αποφεύγει τις ευκαιρίες να εμφανιστεί δίπλα σε δυτικούς ηγέτες», φαίνεται διστακτικός σχετικά με την ιδέα της ένταξης σε μια «λέσχη κατά του Πούτιν».

 

 

Παρόλα αυτά δεν έχασε την ευκαιρία να βρεθεί σε πηγαδάκι με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, τον Γάλλο Πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Αρμενίας. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις