Κόσμος

Εσθονία: Επανεκλέγεται η κεντροδεξιά σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα

Σαφές προβάδισμα της συμμαχίας της κεντροδεξιάς, η οποία κυβερνά στην Εσθονία δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τις βουλευτικές εκλογές που έγιναν σήμερα στη χώρα.

Με καταμετρημένο το 50% των ψήφων, το Κόμμα της Μεταρρύθμισης του πρωθυπουργού Τάαβι Ρόιβας και οι Σοσιαλδημοκράτες σύμμαχοί του θα εξασφαλίσουν μια πλειοψηφία 54 εδρών στο κοινοβούλιο, επί συνόλου 101.

Το Κόμμα του Κέντρου αντιθέτως θα δει τις έδρες του να μειώνονται στις 14 από τις 26 που καταλάμβανε στην απερχόμενη Βουλή.

Το Κόμμα της Μεταρρύθμισης εμφανίζεται να συγκεντρώνει το 37,5% των ψήφων, έναντι του 28,6% που είχε καταγράψει στις προηγούμενες εκλογές, το 2011. Το Κόμμα του Κέντρου συγκεντρώνει μόλις το 7,7% των ψήφων, έναντι του 23,3% που είχε επιτύχει το 2011.

Αξίζει να σημειωθεί πως σχεδόν το 20% των Εσθονών ψήφισε μέσω διαδικτύου, όπως άλλωστε έκανε και ο Ρόιβας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο καβγάς του Μασκ με τον ΥΠΟΙΚ έφερε τα μαύρα σύννεφα στη σχέση του με τον Τραμπ - «Ο Μπέσεντ τον είπε απατεώνα και ο δισεκατομμυριούχος τον χτύπησε στα πλευρά»
Όπως δήλωσε στη «Washington Post» ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, Στιβ Μπάνον, ο Αμερικανός πρόεδρος έμαθε για τον καβγά που είχε ο Μασκ με τον υπουργό Οικονομικών και έγινε έξαλλος
Ο Έλον Μασκ με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο 3
Ο Τραμπ συγχαίρει την Εθνοφρουρά μετά από δύο ημέρες βίας στο Λος Άντζελες και χαρακτηρίζει «σκουπίδι» τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια
«Δεν θα ανεχτούμε τις πορείες της Αριστεράς» το μήνυμα του Τραμπ, ο οποίος επιτέθηκε και στην δήμαρχο λέγοντας πως είναι «ανίκανη»
Πηγή φωτογραφίας: REUTERS 3