Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Έτοιμο το έκτο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ για τη Ρωσία αλλά αναζητείται συμφωνία – «Θα χρειαστεί χρόνος»

Έτοιμο το έκτο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ για τη Ρωσία αλλά αναζητείται συμφωνία – «Θα χρειαστεί χρόνος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλει και έκτο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία, αλλά το θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να καταλήξει σε συμφωνία, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν.

“Πραγματικά δεν υπάρχει καμία αιτιολογία για να μην φέρουμε σε πέρας το πακέτο”, δήλωσε στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στη συνεδρίαση με τους ομολόγους του της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Η Αυστρία αναμένει ότι η ΕΕ θα συμφωνήσει για το έκτο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία τις ερχόμενες μέρες, δήλωσε παράλληλα ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ κατά την άφιξή του για να συμμετάσχει στη σύνοδο αυτή στις Βρυξέλλες.

“Είμαι πεπεισμένος ότι θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε στο έκτο πακέτο κυρώσεων τις ερχόμενες μέρες”, σημείωσε και πρόσθεσε: “Είναι σαφές ότι ακόμη υπάρχει κάποια ανάγκη για συνομιλίες, αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει να επιδιώξουμε να τις κάνουμε εκεί όπου αρμόζει, στο συμβούλιο, προκειμένου να μην δώσουμε μια εικόνα διαφωνίας δημοσίως. Η Ρωσία μας παρακολουθεί”.

Νωρίτερα και ο Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε πως θα πρέπει να πειστούν και οι 27, ωστόσο δεν εγγυάται ότι θα ξεμπλοκαριστεί η κατάσταση με τις κυρώσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις