Site icon NewsIT

Έβαλαν ”χέρι” ακόμα και στη βασίλισσα Ελισάβετ!

04.07.2011 | 18:49
Έβαλαν ”χέρι” ακόμα και στη βασίλισσα Ελισάβετ!

Το μέρος των δαπανών της βασίλισσας Ελισάβετ Β' της Αγγλίας που καλύπτεται από τους βρετανούς φορολογούμενους μειώθηκε το προηγούμενο έτος κατά περισσότερο από 5% λόγω λιτότητας.  

Οι επίσημες δαπάνες της βασίλισσας, που καλύπτονται από δημόσια χρήματα, μειώθηκαν κατά 5,3% στις 32,1 εκατομμύρια λίρες, δηλαδή 35,6 εκατομμύρια ευρώ το οικονομικό έτος 2010-2011 που έκλεισε τον Απρίλιο.
 
“Η βασίλισσα επιθυμεί πραγματικά το παλάτι να συνεχίσει να μειώνει τις δαπάνες του, σύμφωνα με τις μειώσεις των δημοσίων δαπανών”, δήλωσε ο Αλαν Ρέιντ, ένας από τους υπεύθυνους για τα οικονομικά της Ελισάβετ Β’.
 
Τα πέντε τελευταία χρόνια οι επίσημες δαπάνες της βασίλισσας έχουν μειωθεί κατά 19% και το ψαλίδισμα αυτό θα συνεχιστεί για αρκετά χρόνια ακόμη καθώς οι βρετανοί βουλευτές επικύρωσαν την προηγούμενη εβδομάδα μία ιστορική περικοπή κατά 9% των χρημάτων που δίνονται στη βασιλική οικογένεια μέχρι το 2015.
 
Η βασιλική οικογένεια αναμένεται να λάβει από το βρετανικό κράτος 35 εκατομμύρια λίρες, δηλαδή 39 εκατομμύρια ευρώ το 2014-15 για να καλύψει τις δημόσιες δραστηριότητές της. Το κράτος θα ελέγχει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται αυτή η επιχορήγηση. Το σχετικό νομοσχέδιο πρέπει να επικυρωθεί και από την άνω βουλή του βρετανικού κοινοβουλίου.
 
Αντίθετα ο πρίγκιπας Κάρολος αύξησε το προηγούμενο έτος σχεδόν κατά 18% τις δαπάνες του που καλύπτονται από το βρετανικό κράτος, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του την προηγούμενη εβδομάδα.
 
Η κρατική επιχορήγηση που δόθηκε στον πρίγκιπα Κάρολο αυξήθηκε κατά 17,9% και έφτασε το 1,96 εκατομμύριο λίρες, 2,2 εκατομμύρια ευρώ για το 2010-11 σε σχέση με το 2009-10 κυρίως εξαιτίας των επίσημων ταξιδιών του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version