Κόσμος

“Φρένο” στην προνομιακή μεταχείριση σε Ευρωπαίους πολίτες μετά το Brexit

Η Βρετανία θα πρέπει να πρέπει να σταματήσει να παρέχει προνομιακή μεταχείριση σε πολίτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δικό της σύστημα μετανάστευσης μετά το Brexit, σύμφωνα με μελέτη για λογαριασμό της βρετανικής κυβέρνησης.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή Μετανάστευσης (MAC), ένα ανεξάρτητο σώμα που συμβουλεύει την κυβέρνηση σε θέματα μετανάστευσης, ανέφερε επίσης ότι η Βρετανία μετά το Brexit θα πρέπει να διευκολύνει τους εξειδικευμένους εργαζόμενους να μεταναστεύουν αντί αυτούς με χαμηλότερα προσόντα.

«Προτείνουμε τη μετάβαση σε ένα σύστημα στο οποίο όλη η μετανάστευση είναι αντικείμενο διαχείρισης χωρίς προνομιακή πρόσβαση για τους πολίτες της ΕΕ», αναφέρει η μελέτη της MAC. Μια μελέτη που ζητήθηκε από την βρετανική κυβέρνηση, προκειμένου να αξιολογηθεί ο αντίκτυπος στην αγορά εργασίας από την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να διατυπωθούν προτάσεις για το σύστημα μετανάστευσης μετά το Brexit.

Η μετανάστευση αποτέλεσε βασικό ζήτημα στο δημοψήφισμα του 2016 για το Brexit, με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, να έχει δεσμευτεί ότι θα σταματήσει την ανεξέλεγκτη ελευθερία μετακίνησης.

Μέχρι σήμερα πάντως δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για το ποιοι κανόνισες τελικά θα ισχύσουν, αφού ακόμη δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όταν και όποτε θα υπογραφεί η συμφωνία, Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν δηλώσει πως οι πολίτες θα συνεχίσουν να έχουν τη δυνατότητα να μετακινούνται, να ζουν και να εργάζονται στην ίδια βάση όπως έως σήμερα, έως το τέλος της μεταβατικής περιόδου τον Δεκέμβριο του 2020.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν σε άμεση κατάπαυση του πυρός - «Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» λέει ο Ντόναλντ Τραμπ
«Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» έγραψε σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος για την αποκλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν
Άνδρας σε χαλάσματα κτιρίου που καταστράφηκε από πακιστανική επίθεση στο ινδικό Κασμίρ 6