Site icon NewsIT
20:16 Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Γαλλία: Ξεκληρίζουν οικογένειες οι φονικές πλημμύρες

Μία μητέρα και τα δύο της παιδιά πνίγηκαν στη νότια Γαλλία, που πλήττεται από ισχυρές βροχοπτώσεις, που έχουν προκαλέσει τον θάνατο πέντε ανθρώπων συνολικά.

ΦΩΤΟ REUTERS

ΦΩΤΟ REUTERS

Το αυτοκίνητο που μετέφερε το ζευγάρι και τα δύο παιδιά του παγιδεύθηκε χθες το βράδυ σε γέφυρα που είχε πλημμυρίσει από τα νερά ποταμού στην περιοχής του Γκαρντ. Το αυτοκίνητο παρασύρθηκε από το νερό και έπεσε στον ποταμό από ύψος οκτώ μέτρων. Τα άψυχα σώματα της μητέρας και του τετράχρονου γιου της ανασύρθηκαν σήμερα το πρωί, ενώ το σώμα του δεύτερου γιου, ηλικίας ενός έτους, εντιπίσθηκε από τα συνεργεία το απόγευμα. Μόνο ο πατέρας διασώθηκε, ο οποίος νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ.

Τεράστια προβλήματα

Βορειότερα, σε παρόμοιες συνθήκες πνίγηκε επάνω σε γέφυρα μέσα στο αυτοκίνητό του ένας πενηντάχρονος, ενώ στο αυτοκίνητό του, που επίσης παρασύρθηκε από τα νερά, βρέθηκε σε περιοχή κοντά στην Λοζέρ νεκρός ένας συνταξιούχος.

Η νοτιο-ανατολική Γαλλία, και ιδιαίτερα οι περιφέρειες του Γκαρντ και του Ερό, γνώρισαν επανειλημμένες σφοδρές βροχοπτώσεις το φετινό φθινόπωρο, εξαιτίας της ασυνήθιστα υψηλής θερμοκρασίας της Μεσογείου, σύμφωνα με τους ειδικούς. Στην πρώτη κατακλυσμιαία βροχόπτωση του φθινοπώρου, έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή, οι τέσσερις σε κάμπινγκ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version