Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Γαλλία: Αυτός είναι ο 21χρονος Τυνήσιος μακελάρης στη Νίκαια – Αρχές Οκτωβρίου έφτασε στη χώρα

Νίκαια
photo Reuters

Ένα νεαρός Τυνήσιος, μόλις 21 ετών, είναι ο άνθρωπος που σκότωσε με μαχαίρι σήμερα τρία άτομα στη βασιλική Νοτρ Νταμ στη Νίκαια στη Γαλλία.

Ο νεαρός δράστης έφτασε στην Ευρώπη μέσω του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα, στα τέλη Σεπτεμβρίου και στη Γαλλία στις αρχές Οκτωβρίου, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην υπόθεση.

photo Reuters

Δικαστικές πηγές, απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, ανέφεραν πως η ταυτότητα του δράστη δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως, όμως τοπικές πηγές αναφέρουν πως ο δράστης ονομάζεται Μπραχίμ Αουισάουι.

Click4more: Μακρόν για την επίθεση στη Νίκαια: «Η Γαλλία δέχεται επίθεση

Έφθασε στα τέλη Σεπτεμβρίου στη Λαμπεντούζα όπου τέθηκε σε καραντίνα από τις ιταλικές αρχές, προτού κληθεί να εγκαταλείψει την ιταλική επικράτεια και αφεθεί ελεύθερος και βρισκόταν στη Γαλλία από τις αρχές του μήνα.

Δεν είχε καταθέσει αίτημα χορήγησης ασύλου στη Γαλλία ενώ σύμφωνα με άλλη πηγή οι ερευνητές έχουν στη διάθεσή τους ένα έγγραφο του ιταλικού Ερυθρού Σταυρού με το όνομα Μπραχίμ Αουισάουι.

Η αποτρόπαια επίθεση που έγινε το πρωί στην Νίκαια της Γαλλίας έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο.  Ο άνθρωπος αυτός, αφού έπνιξε στο αίμα την εκκλησία της Παναγίας βγήκε έξω και τραυματίστηκε κατά τη σύλληψή του, αλλά είχε τις αισθήσεις του και ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ενώ κατά τη διάρκεια της σύλληψής του φώναζε “Αλλάχου Άκμπαρ”.

Ο νεαρός άνδρας ήταν μόνος του, ενώ η αστυνομία τού πήρε τα δακτυλικά αποτυπώματα για να διαπιστώσει αν βρισκόταν στον κατάλογο των υπόπτων για τρομοκρατία.

Τα θύματα 

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, μεταξύ των θυμάτων είναι μια 70χρονη γυναίκα, της οποίας ο δράστης της έκοψε το λαιμό μέσα στην εκκλησία. Ένας άνδρας, ο οποίος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου μέσα στην εκκλησία, ήταν ο νεωκόρος και πατέρας δυο παιδιών.

photo Reuters

Το τρίτο θύμα, μια γυναίκα περίπου 40 ετών μαχαιρώθηκε μέσα στην εκκλησία, αλλά κατάφερε να καταφύγει σε ένα γειτονικό μπαρ, όπου λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της. Λίγο πριν ξεψυχήσει είπε σε όσους ήταν εκεί: «Να πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις