Site icon NewsIT

Γαλλία – Βουλευτικές εκλογές: Συνεργάτες του Μελανσόν αμφισβητούν το αποτέλεσμα του α’ γύρου

13.06.2022 | 20:50
Γαλλία – Βουλευτικές εκλογές: Συνεργάτες του Μελανσόν αμφισβητούν το αποτέλεσμα του α’ γύρου

Jean-Luc Melenchon, leader of French far-left opposition party La France Insoumise (France Unbowed), member of Parliament and leader of left-wing coalition New Ecologic and Social People's Union (NUPES), enters a polling booth to vote in the first round of French parliamentary elections, at a polling station in Marseille, France, June 12, 2022. REUTERS/Eric Gaillard

Πολλά επεισόδια φαίνεται ότι θα έχουν οι βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία με τον Ζαν Λικ Μελανσόν να καταγγέλλει χειραγώγηση του αποτελέσματος.

Η πλευρά Μελανσόν σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι όχι μόνο δεν προσμετρήθηκαν τα περιφερειακά κόμματα αλλά και υποψήφιοι που από την αρχή είχαν καταγραφεί ως υποψήφιοι της Συμμαχίας της Αριστεράς το υπουργείο Εσωτερικών τους παρουσιάζει ως ανεξάρτητους.

Πρόκειται για υποψηφίους που συγκέντρωσαν 44.120 ψήφους τις οποίες δεν προσμετράει το υπουργείο Εσωτερικών υπέρ της Συμμαχίας της Αριστεράς. Γεγονός που θα την έφερνε πρώτο κόμμα.

Στο κόμμα του Μελανσόν δεν λένε αν θα προσβάλλουν τα αποτελέσματα στο Συμβούλιο Επικρατείας, αλλά υπόσχονται ότι αν νικήσουν την Κυριακή 19/6 θα δημιουργήσουν μια ανεξάρτητη εκλογική αρχή «που θα ξεφορτωθεί τις ανέντιμες πρακτικές του υπουργού Ντερμανέν» (Υπουργός Εσωτερικών).

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version