Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Γένοβα: Στο στόχαστρο η εταιρεία κατασκευής της γέφυρας του θανάτου! – video

Γένοβα: Στο στόχαστρο η εταιρεία κατασκευής της γέφυρας του θανάτου! – video
φωτογραφία: Reuters

Η ιταλική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ανακαλέσει τη σύμβαση παραχώρησης στην εταιρία διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων Autostrade per l’Italia μετά την κατάρρευση μιας οδογέφυρας στη Γένοβα αυτή την εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λουίτζι ντι Μάιο.

“Το λέω αυτό καθαρά, υπάρχει σαφής πολιτική βούληση: θέλουμε να ανακαλέσουμε την παραχώρηση”, έγραψε ο Λουίτζι ντι Μάιο στο Facebook επαναλαμβάνοντας τα σχόλια που είχε κάνει σε τηλεοπτική συνέντευξη την Πέμπτη (16.08.2018) για την τραγωδία στη Γένοβα.

Άλλα μέλη του κυβερνώντος συνασπισμού σε δηλώσεις τους είχαν αφήσει να εννοηθεί πως η κυβέρνηση μπορεί να σκέπτεται λιγότερο δραστικά μέτρα εναντίον της Autostrade, όπως την επιβολή προστίμου ή απλώς την ανάκληση της παραχώρησης μόνο του αυτοκινητοδρόμου όπου κατέρρευσε η γέφυρα.

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης στην Ιταλία μετά την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα. Ενώ οι νεκροί είναι επισήμως 38 και ενώ άλλα 15 άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, η είδηση που μεταδίδεται από ιταλικά μέσα σοκάρει την κοινή γνώμη. Υπάρχουν ακόμη 10 ως 20 αγνοούμενοι, άνθρωποι που ίσως έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια.

Οι διασώστες που ερευνούν τα συντρίμμια της γέφυρας που κατέρρευσε στη Γένοβα εξακολουθούν να αναζητούν 10 έως 20 αγνοούμενους, λένε τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τα οποία επικαλούνται πηγές στη νομαρχία.

Πρόκειται για ανθρώπους που μπορεί να πέρασαν από τη γέφυρα και από τους οποίους δεν υπάρχουν νέα μετά την κατάρρευση, ο επίσημος προσωρινός απολογισμός της οποίας είναι 38 νεκροί και 15 τραυματίες.

“Οι έρευνες συνεχίζονται με τη διάλυση και την απομάκρυνση μεγάλων όγκων της γέφυρας που κατέρρευσε για να βρεθούν οι αγνοούμενοι”, ανακοίνωσαν οι πυροσβέστες.

Σύμφωνα με τη νομαρχία, περίπου χίλιοι άνθρωποι εξακολουθούν να εργάζονται στον τόπο της καταστροφής, ανάμεσα στους οποίους σχεδόν 350 πυροσβέστες.

Παρόλο που οι έρευνες δεν έχουν τελειώσει, επίσημες κηδείες έχουν προγραμματισθεί για αύριο Σάββατο αργά το πρωί σε αίθουσα του εκθεσιακού κέντρου της Γένοβας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις