Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Γερμανικές εκλογές – SPD: Οι σοσιαλδημοκράτες του Όλαφ Σολτς προηγούνται στις δημοσκοπήσεις

Γερμανικές εκλογές – SPD: Οι σοσιαλδημοκράτες του Όλαφ Σολτς προηγούνται στις δημοσκοπήσεις

Στην τελική ευθεία για τις γερμανικές εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου. Το SPD του υποψήφιου για την καγκελαρία, Όλαφ Σολτς διατηρεί το δημοσκοπικό του προβάδισμα.

Εννέα 24ωρα, λοιπόν, πριν από τις γερμανικές εκλογές, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) του Όλαφ Σολτς εξακολουθεί να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, με τη Χριστιανική Ένωση (CDU / CSU) να ακολουθεί σε μικρή απόσταση.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ομίλου Ερευνών Wahlen που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή (17.09.2021) για λογαριασμό του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, το SPD παραμένει στο 25%, όπως και τα CDU / CSU στο 22%.

Γερμανικές εκλογές: Φαβορί SPD και Όλαφ Σολτς

Οι Πράσινοι χάνουν μία μονάδα και περιορίζονται στο 16%, ενώ σταθερά στο 11% παραμένουν η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) και οι Φιλελεύθεροι (FDP) και στο 6% η Αριστερά.

Σε ό,τι αφορά την προτίμηση στο πρόσωπο του Καγκελάριου, ο υποψήφιος του SPD Όλαφ Σολτς παραμένει πρώτος με 48%, πολύ μακριά από τον αντίπαλό του ‘Αρμιν Λάσετ της Χριστιανικής Ένωσης, ο οποίος πάντως κερδίζει μία μονάδα από την προηγούμενη μέτρηση και ανεβαίνει στο 22%. Μία μονάδα χάνει η υποψήφια των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ και περιορίζεται στο 15% της προτίμησης των πολιτών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις