Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Γκιουλ: Η Τουρκία θα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή οικονομία το 2050

Γκιουλ: Η Τουρκία θα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή οικονομία το 2050

Ο Τούρκος Πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ προέβλεψε σε συνέντευξή του σε σουηδική εφημερίδα σήμερα ότι η χώρα του θα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή οικονομία το 2050.

“Αν λάβει κανείς υπόψη το ρυθμό ανάπτυξης είναι πιθανό η Τουρκία να γίνει μια από τις ισχυρότερες οικονομίες στην Ευρώπη κατά την επόμενη δεκαετία”, δήλωσε ο Γκιούλ στην εφημερίδα Dagens Nyheter.

“Η Τουρκία θα είναι η μεγαλύτερη οικονομία, ναι, το νούμερο ένα, το 2050”, τόνισε.

Ο αρχηγός του τουρκικού κράτους, έδωσε τη συνέντευξη αυτή στην Άγκυρα, πριν από την επίσημη επίσκεψή του στην Στοκχόλμη που αρχίζει τη Δευτέρα. Στο ταξίδι του στη Σουηδία θα συνοδεύεται από μεγάλη αντιπροσωπεία από πολιτικούς και επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η Τουρκία ήταν το 2012 η έβδομη μεγαλύτερη οικονομία Ευρώπης (συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας), και είναι 61% μικρότερη από την πρώτη, τη Γερμανία.
Σε ομιλία του τον Ιούνιο στην Κωνσταντινούπολη, ο Γκιούλ είχε αναφερθεί στις προβλέψεις της τράπεζας Goldman Sachs σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία θα είναι η δεύτερη ευρωπαϊκή οικονομία το 2050.

“Αν η πιο ισχυρή, η Γερμανία, αποφασίσει να αναλάβει τα χρέη της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, εμείς είμαστε έτοιμοι να πάρουμε την πρώτη θέση”, δήλωνε την ίδια εποχή ο Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς.
 

Διαβάστε

Nεα λιμουζίνα στον Αμντουλάχ Γκιούλ

Ο τουρκικός στρατός υποκλίθηκε στην ισλαμική μαντίλα!

Απίστευτη ιεροσυλία από τους Τούρκους – Βλέπουν τον Γκιουλ σε τοιχογραφία στην Παναγία Σουμελά

Οι Τούρκοι προτιμούν τον Γκιουλ και όχι τον Ερντογάν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε