Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Η Αντιτρομοκρατική «χτενίζει» το Λονδίνο – Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες και έπεσε στην πύλη του Κοινοβουλίου

Η Αντιτρομοκρατική «χτενίζει» το Λονδίνο – Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες και έπεσε στην πύλη του Κοινοβουλίου

Αν και αρχικά υποβαθμίστηκε το περιστατικό, η Αντιτρομοκρατική ανέλαβε την υπόθεση του αυτοκινήτου που παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες και έπεσε στην πύλη του βρετανικού Κοινοβουλίου.

Οι αρχές συνέλαβαν αστραπιαία τον οδηγό του αυτοκινήτου που παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες με 50 μίλια/ώρα και έπεσε στην πύλη του βρετανικού Κοινοβουλίου. Το περιστατικό έρχεται 17 μήνες αφότου ο Khalid Masood σκότωσε 5 ανθρώπους στη Γέφυρα του Westminster πριν σκοτώσει τον Keith Palmer.

Ήταν στις 7:30 το πρωί που ένας δυνατός θόρυβος ακούστηκε έξω από την πύλη του βρετανικού Κοινοβουλίου. Αυτοκίνητο που έτρεχε με 50 μίλια/ώρα παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες και καρφώθηκε στην πύλη του βρετανικού Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με μάρτυρες, ο οδηγός φάνηκε να στρέφει με πρόθεση το αυτοκίνητο προς το φράγμα ασφαλείας.

Δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Δεν υπάρχει ευτυχώς κίνδυνος για τις ζωές τους. Ενώ η αστυνομία αρχικά αντιμετώπισε το περιστατικό ως σοβαρό τροχαίο, πλέον μπαίνει στην έρευνα η Αντιτρομοκρατική. “Έχουμε ανοιχτό μυαλό, η Αντιτρομοκρατική ανέλαβε την υπόθεση” ανακοίνωσε δύο ώρες αργότερα η αστυνομία.

“Νομίζω ότι φαινόταν σκόπιμο. Το αυτοκίνητο πήγε με ταχύτητα προς την πύλη” δήλωσε η Ewalina Ochab που είδε το περιστατικό. “Είδα τουλάχιστον 10 ανθρώπους πεσμένους. Έτρεξα να σωθώ” είπε ο μάρτυρας Jason Williams.

Περισσότεροι από 200 αξιωματικοί έχουν σταλεί στο Westminster και απομάκρυναν τον κόσμο από την περιοχή. Ειδικά εκπαιδευμένοι αξιωματικοί με αστυνομικούς σκύλους “χτενίζουν” την περιοχή για βόμβα και επικίνδυνες χημικές ουσίες. Μετά το συμβάν έκλεισε το βρετανικό Κοινοβούλιο.

Η επίθεση στο Westminster και οι φόβοι για βόμβα στο Λονδίνο

Το περιστατικό έρχεται 17 μήνες μετά τη φονική επίθεση του Khalid Masood που χτύπησε με το αυτοκίνητο πεζούς στη γέφυρα του Westminster. Πέθαναν 5 άνθρωποι πριν σκοτώσει τον φρουρό Keith Palmer στην πύλη του βρετανικού Κοινοβουλίου.

Οι μάρτυρες δήλωσαν αρχικά ότι οι αξιωματικοί στέκονταν με προσοχή κοντά στο αυτοκίνητο. Φαίνονταν να φοβούνται ότι το αυτοκίνητο μπορεί να περιείχε βόμβα. “Ήταν πολύ τρομακτικό. Φοβήθηκα πολύ” δήλωσε ο Jason Williams. “Σκέφτηκα ότι είναι τρομοκρατική επίθεση και άρχισα να τρέχω. Οι αστυνομικοί μου φώναζαν να φύγω από την περιοχή. Το αυτοκίνητο ήταν πίσω μου. Δεν είδα να εμπλέκεται κάποιος άλλος. Απλά είδα το αυτοκίνητο. Μου φάνηκε σκόπιμο”.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις