Site icon NewsIT

Η Γερμανία προσφέρει Patriot στην Πολωνία

21.11.2022 | 08:28
Η Γερμανία προσφέρει Patriot στην Πολωνία

Μετά την πτώση του πυραύλου την περασμένη εβδομάδα στην Πολωνία, που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άμαχοι, η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Κριστίνε Λάμπρεχτ, δήλωσε χτες (20.11.2022) πως Γερμανία θα προφέρει στην Πολωνία την ανάπτυξη συστοιχιών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας Patriot.

Ήδη η Γερμανία είχε ανακοινώσει πως θα προσέφερε στην Πολωνία βοήθεια στη φρούρηση του εναέριου χώρου της αναπτύσσοντας μαχητικά Eurofighter, καθώς το περιστατικό ενέτεινε τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο ο πόλεμος να εξαπλωθεί.

«Προσφέραμε στην Πολωνία υποστήριξη για την ασφάλεια του εναέριου χώρου τη, Eurofighter και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot», συνόψισε η κυρία Λάμπρεχτ μιλώντας στις εφημερίδες «Rheinische Post» και «General Anzeiger».

Ο πύραυλος που έπληξε την Πολωνία πιθανόν εκτοξεύθηκε από ουκρανικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-300, όχι από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του NATO, τον Γενς Στόλτενμπεργκ.

Συστήματα όπως είναι το αμερικανικής κατασκευής Patriot (Raytheon) είναι σχεδιασμένα για την αναχαίτιση εισερχόμενων πυραύλων.

Την εποχή του Ψυχρού Πολέμου η Γερμανία διέθετε 36 συστήματα Patriot. Σήμερα, οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν 12 τέτοια συστήματα, δύο από τα οποία είναι ανεπτυγμένα στη Σλοβακία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version