Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Η Κατρίν Ντενέβ στον πιο κόντρα ρόλο της ζωής της

Η Κατρίν Ντενέβ στον πιο κόντρα ρόλο της ζωής της

Η Κατρίν Ντενέβ υποδύεται στη νέα ταινία του Ιάπωνα Χιροκάζου Κόρε-‘Εντα μια φτασμένη ηθοποιό αλλά και τέρας εγωισμού. Έναν χαρακτήρα που στην πραγματικότητα δεν έχει καμιά σχέση με την ίδια, αλλά της αρέσει να ερμηνεύει.

Η Κατρίν Ντενέβ που έσβησε τα 75 κεράκια της τούρτας της χθες, Τρίτη, κάνει γυρίσματα μια και πλέον εβδομάδα στη Γαλλία με τον βραβευμένο με τον Χρυσό Φοίνικα 2018 σκηνοθέτη.

Η διάσημη ηθοποιός, που βρίσκεται για λίγες ημέρες στο Τόκιο, θα τιμηθεί με το Praemium Imperiale στην κατηγορία του Θεάτρου και του Κινηματογράφου, ένα βραβείο που θεωρείται το “Νόμπελ των Τεχνών” για τα πάνω από 50 χρόνια καριέρας της.

“Η γυναίκα που υποδύομαι είναι μια προικισμένη ηθοποιός, αυτό είναι βέβαιο, αλλά έχει έναν φοβερό εγωισμό, εγωκεντρισμό και περίπλοκες σχέσεις με την κόρη της που ζει στις ΗΠΑ”, εξήγησε η Κατρίν Ντενέβ σε συνέντευξη Τύπου.

Κατρίν Ντενέβ: «Χαρακτήρας πολύ μακριά από μένα»

“Σίγουρα είναι ένας χαρακτήρας πολύ μακριά από μένα και πράγματι έχω την εντύπωση ότι παίζω έναν ρόλο που δεν αντιπροσωπεύει τη δική μου προσωπικότητα, ωστόσο μου αρέσει που το κάνω”, δήλωσε χαμογελώντας.

Ο Ιάπωνας σκηνοθέτης δείχνει επίσης στην ταινία “αυτό που μπορεί να είναι ο κινηματογράφος, στις σχέσεις με τους άλλους κυρίως, πώς καταφέρνει κάποιος να ξεφύγει από τον εαυτό του απλά παίζοντας άλλους ρόλους”.

Η νέα ταινία, μια γαλλο-γιαπωνέζικη συμπαραγωγή, τα γυρίσματα της οποίας κάνει κυρίως γαλλικό συνεργείο, θα έχει τίτλο “La verite” (H Αλήθεια). Ο Κόρε-Εντα συνεχίζει και στην ταινία αυτή τον ακούραστο στοχασμό του για την οικογένεια.

Η ταινία που αναμένεται στις αίθουσες το 2019 θα αφηγείται τη δύσκολη συνάντηση της Ντενέβ με την κόρη της (Ζιλιέτ Μπινός) –μαζί με την οποία η Ντενέβ παίζει πρώτη φορά– που συνοδεύεται από τον σύζυγό της (Αμερικανό ‘Ιθαν Χοκ) και το παιδί τους.

Ο Κόρε-Εντα, ο οποίος άρχισε να σκέφτεται το σενάριο πριν από 15 χρόνια, δεν μιλά ούτε γαλλικά, ούτε αγγλικά και διευθύνει μέσω μιας διερμηνέα. Είναι μια κατάσταση που “δίνει μια ατμόσφαιρα πολύ πιο ήρεμη” σε σχέση με τα γυρίσματα άλλων ταινιών, είπε η Ντενέβ, υπογραμμίζοντας τη “γλυκύτητα” και το “χιούμορ” του σκηνοθέτη. Άλλη ιδιαιτερότητα, η ταινία γυρίζεται σε φιλμ φωτογραφικής μηχανής.

“Μου αρέσει ο κόσμος του, μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο διαπραγματεύεται τις σχέσεις των ενηλίκων και των παιδιών”, πρόσθεσε η Ντενέβ.

Λάτρης του ασιατικού κινηματογράφου και κυρίως του γιαπωνέζικου, η Ντενέβ έχει “ένα σχέδιο για ταινία” στο αρχιπέλαγος. “Θα μπορούσε να είναι μια γαλλική ταινία που όμως θα γυριστεί εξ ολοκλήρου στην Ιαπωνία”, δήλωσε χωρίς να διευκρινίσει. “Θα ήθελα πολύ να μου γίνει μια πρόταση να γυρίσω ταινία εδώ στην Ιαπωνία με ιάπωνα σκηνοθέτη”, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις