Κόσμος

Η Κομισιόν προειδοποιεί με κυρώσεις την Ιταλία αν δεν αλλάξει προϋπολογισμό ως τις 13 Νοεμβρίου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να επιβάλει κυρώσεις στην Ιταλία, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία για τον προϋπολογισμό της χώρας του 2019, δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί.

«Θέλω τον διάλογο, αλλά οι κυρώσεις στην Ιταλία μπορεί τελικά να εφαρμοσθούν, αν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία», είπε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

Οι Βρυξέλλες θεωρούν ότι το σχέδιο προϋπολογισμού της Ρώμης παραβιάζει τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ και πρέπει να αναθεωρηθεί έως τις 13 Νοεμβρίου. «Στις 13 Νοεμβρίου, αναμένουμε μία ισχυρή, λεπτομερή απάντηση από την ιταλική κυβέρνηση», είπε ο Μοσκοβισί, προσθέτοντας: «Είμαι υπέρ μίας φιλικής προς την ανάπτυξη πολιτικής στην Ιταλία. Μία πολιτική με υψηλότερο δημόσιο χρέος δεν είναι φιλική στην ανάπτυξη».

Από την πλευρά του ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζοβάνι Τρία δήλωσε σήμερα ότι η Ρώμη και οι Βρυξέλλες θα συνεχίσουν να συζητούν τον ιταλικό προϋπολογισμό για το 2019, αν και έχουν διαφορετικές απόψεις.

«Έχουμε κάποιες διαφωνίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε διάλογο, έναν εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ της Επιτροπής και της Ιταλίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Πακιστάν απειλεί με εκδίκηση την Ινδία για την επίθεση με πυραύλους – Φόβοι για κλιμάκωση των εχθροπραξιών
«Δεσμευόμαστε πως θα εκδικηθούμε κάθε ρανίδα αίματος αυτών των μαρτύρων», διεμήνυσε ο Πακιστανός πρωθυπουργός Σαμπάζ Σαρίφ σε διάγγελμά του προς το έθνος
Κατεστραμένο τζαμί μετά την επίθεση της Ινδίας στο Πακιστάν 2
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη: «Η πιο σοβαρή κρίση εδώ και δεκαετίες»
Η ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας ενέκρινε νόμους που υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και πρότεινε σχέδιο Συντάγματος, αφήνοντας να εννοηθεί πρόθεση για de facto απόσχιση
Βοσνία