Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Η Νέα Υόρκη σπάει ρεκόρ 50 ετών για τις περισσότερες ημέρες χωρίς χιόνια

Η Νέα Υόρκη σπάει ρεκόρ 50 ετών για τις περισσότερες ημέρες χωρίς χιόνια
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Ρεκόρ μετά από 50 χρόνια σπάει ο φετινός χειμώνας στη Νέα Υόρκη, καθώς φέτος καταγράφεται η μεγαλύτερη περίοδος της πόλης χωρίς χιόνια. Πρόκειται για μια από τις ξηρότερες και θερμότερες χειμερινές σεζόν που έχει περάσει η αμερικανική μητρόπολη, ξεπερνώντας αυτή του 1972-73.

Έτσι λοιπόν, σήμερα Κυριακή (29.1.2023), η Νέα Υόρκη σπάει το ρεκόρ για τις περισσότερες ημέρες χωρίς χιόνια εν μέσω χειμερινής σεζόν, καθώς η τελευταία χιονόπτωση καταγράφηκε στις 9 Μαρτίου 2022, δηλαδή 327 ημέρες πριν!

Όπως αναφέρει η DailyMail, αυτό είχε να συμβεί από τον χειμώνα του 1972-73, με τον μετεωρολόγο του Fox News, Κρίστοφερ Τέιτ, να δηλώνει ότι «σήμερα είναι η μέρα που σπάει το ρεκόρ, το οποίο προφανώς θα συνεχιστεί γιατί έχουμε αρκετά θερμό καιρό για να πέσει η οποιαδήποτε νιφάδα».

Ήδη εδώ και πολλές ημέρες, οι Νεοϋορκέζοι θέλουν πολύ να δουν την πόλη τους να είναι κάτασπρη από το χιόνια, όμως οι νιφάδες μετατρέπονται σε σταγόνες και τελικά απλά βρέχει στο «Μεγάλο Μήλο». Για να υπάρξει χιονόπτωση, ο αέρας πρέπει να είναι αρκετά κρύος. Αλλά η Νέα Υόρκη δεν έχει καταγράψει καμία τέτοια συνθήκη κρύου φέτος.

«Ήταν ένας πολύ, πολύ, πολύ ήπιος χειμώνας για τη Νέα Υόρκη αυτή τη σεζόν. Ήταν τόσο ασυνήθιστα ζεστός αυτός ο χειμώνας μέχρι στιγμής», πρόσθεσε ο μετεωρολόγος Κρίστοφερ Τέιτ. Συνήθως, τα πρώτα χιόνια κάνουν την εμφάνισή τους στην πόλη στα μέσα Δεκέμβρη.

Άλλες πόλεις κοντά στη Νέα Υόρκη, όπως η Βοστώνη και η Φιλαδέλφεια, έχουν επίσης ήπιους χειμώνες, με τη μητρόπολη της Πενσιλβάνια να έχει να δει αξιοσημείωτο χιόνι από την 1η Νοεμβρίου του 2022.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις