Κόσμος

Η Ρωσία θέλει μια εκεχειρία στην Ουκρανία αλλά φοβάται «μελλοντική στρατιωτικοποίηση» κι «εξτρεμιστικές οργανώσεις»

Ο Πούτιν είναι θετικός σε μια κατάπαυση του πυρός αλλά δεν έχει πάρει

Μπορεί η διεθνής κοινότητα να έχει στρέψει την προσοχή της στον εμπορικό πόλεμο που κήρυξε την προηγούμενη Τετάρτη (02.04.2025) ο Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο η Ρωσία περιμένει ακόμα τα «επόμενα βήματα» στις διαπραγματεύσεις για μια πιθανή εκεχειρία στην Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας δήλωσε σήμερα (07.04.2025) ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποστηρίζει μια κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, όμως δεν έχουν δοθεί στην Ρωσία οι απαιτούμενες απαντήσεις, από το Κίεβο, σε κρίσιμα ζητήματα και όρους που έχει θέσει ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε χαρακτηριστικά ότι ο Πούτιν υποστηρίζει μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, αλλά πριν από αυτό παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα που συνδέονται «με την ανικανότητα του καθεστώτος του Κιέβου να ελέγξει πολλές εξτρεμιστικές οργανώσεις και με τα σχέδια μελλοντικής στρατιωτικοποίησης της Ουκρανίας».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου πρόσθεσε κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι υπάρχει αμοιβαία κατανόηση ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ ότι οι επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές θα πρέπει να συνεχιστούν.

Όσον αφορά τις εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε παράλληλα ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει να επιλυθούν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έχει απειλήσει το Ιράν με βομβαρδισμούς αν δεν καταλήξει σε συμφωνία με την Ουάσινγκτον για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Αναφερόμενος τέλος στις τιμές του μαύρου χρυσού, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε πως αυτές συνιστούν έναν πολύ σημαντικό δείκτη για τη Ρωσία και πρόσθεσε ότι οι οικονομικές αρχές της χώρας παρακολουθούν στενά την κατάσταση γύρω από αυτές, η οποία είναι, όπως είπε, «πολύ τεταμένη».

«Όπως είναι φυσικό, παρακολουθούμε πολύ στενά την κατάσταση, η οποία είναι αυτήν την περίοδο εξαιρετικά θυελλώδης, τεταμένη», σημείωσε ο Πεσκόφ.

«Οι οικονομικές αρχές μας (…) κάνουν και θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να ελαχιστοποιήσουν τις συνέπειες στην οικονομία μας αυτής της διεθνούς οικονομικής θύελλας», πρόσθεσε.

Ο μαύρος χρυσός σημείωσε βουτιά 7% μετά τους δασμούς που επέβαλε η Κίνα στα αμερικανικά προϊόντα, σε απάντηση σε αυτούς των ΗΠΑ στα κινεζικά αγαθά, κλιμακώνοντας εμπορικό πόλεμο, ο οποίος έχει οδηγήσει τους επενδυτές να αυξήσουν τις πιθανότητες για ύφεση. Την περασμένη εβδομάδα το πετρέλαιο μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας και το αμερικανικό αργό (WTI) έπεσαν 10,9% και 10,6% αντίστοιχα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο - «Υπάρχει μια παράνομη κατοχή εδώ και 50 χρόνια» απαντάει ο Χριστοδουλίδης
«Εμείς που επιθυμούμε τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας, πρέπει να εργαζόμαστε συνεχώς, να έχουμε ξεκάθαρο πλάνο»
Κυπριακό: Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο – «Υπάρχει μια παράνομη κατοχή εδώ και 50 χρόνια» απαντάει ο Χριστοδουλίδης 12
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι