Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ιερέας έδωσε την ζωή του για να σωθεί νεότερος ασθενής με κορονοϊό

Ιερέας έδωσε την ζωή του για να σωθεί νεότερος ασθενής με κορονοϊό

Συγκινεί την πόλη του Μπέργκαμο και όλη την Ιταλία η αυτοθυσία του 72χρονου ιερέα δον Τζουζέπε Μπεραρντέλι, ο οποίος προκειμένου να σωθεί ένας νεότερος από εκείνον, θύμα επίσης του κορονοϊού, αρνήθηκε να φορέσει τον ειδικό αναπνευστήρα με αποτέλεσμα να φύγει από την ζωή.

Ο 72χρονος ιερέας είναι ένα από χιλιάδες θύματα του κορονοϊού στη γειτονική χώρα και ένας από τους 30 μέχρι ώρας ιερείς που έφυγαν από την ζωή χτυπημένοι από τον φονικό ιό.

Ο δον Τζουζέπε Μπεραρντέλι σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Μπέργκαμο, καθώς μετά από το ειδικό τεστ εξαιτίας συμπτωμάτων που παρουσίασε βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Η ήδη όμως βεβαρημένη του υγεία σε συνδυασμό με τις επιπλοκές που προκλήθηκαν από τον covid-19 ανάγκασαν τους γιατρούς να τον διασωληνώνουν, ενώ η χρήση του ειδικού αναπνευστήρα κρίθηκε άκρως απαραίτητη.

Προκειμένου να του συμπαρασταθούν οι κάτοικοι του χωριού Κασνίγκο, λίγο έξω από την βαριά χτυπημένη από τον ιό πόλη του Μπέργκαμο, στο οποίο τελούσε χρέη ιερέα στην ενορία San Giovanni Battista από το 2006, αγόρασαν για εκείνον αποκλειστικά έναν αναπνευστήρα τον οποίο και έδωσαν στους γιατρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στα τοπικά ιταλικά μέσα υπάλληλος του γηροκομείου του μικρού χωριού, ο ιερέας έχοντας πονέσει από τα όσα βιώνει η χώρα του δεν δέχτηκε να φορέσει τον αναπνευστήρα και ζήτησε να σωθεί ένας αρκετά νεότερος από εκείνον. Όπως αναφέρουν τα ιταλικά δημοσιεύματα από κορονοϊό έχουν πεθάνει τουλάχιστον 30 ιερείς με τους 16 να είναι από την μητρόπολη του Μπέργκαμο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις