Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Ημέρα πανευρωπαϊκής απεργίας – Δείτε το συγκλονιστικό video

Ημέρα πανευρωπαϊκής απεργίας – Δείτε το συγκλονιστικό video

Έλληνες, Ισπανοί, Πορτογάλοι, Ιταλοί, Βρετανοί, Γάλλοι, Αυστριακοί, Φινλανδοί, Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Γερμανοί κατεβαίνουν στους δρόμους κατά της λιτότητας. Η αυστριακή συνομοσπονδία έχει εκδώσει καρτ-ποστάλ με τίτλο «Είμαστε όλοι Έλληνες»!

Οι κινητοποιήσεις οργανώνονται μετά από απόφαση της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων. Οι Ισπανοί διοργανωτές έφτιαξαν ένα συγκλονιστικό video. Δείτε το…

Στην Ισπανία η γενική απεγία, η δεύτερη μέσα στη χρονιά, ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα. Στη διάρκεια της νύχτας ομάδες απεργών κρατώντας κόκκινες σημαίες των δύο μεγάλων ισπανικών συνδικάτων, UGT και CCOO, βγήκαν στους δρόμους τους δρόμους της Μαδρίτης και των άλλων μεγάλων πόλεων και πήραν θέσεις σε εισόδους εργοστασίων, εμπορικών κέντρων, αγορών και σταθμών για να συμμετάσχουν στην απεργία.

Στη Βαρκελώνη ομάδες συνδικαλιστών έκαψαν λάστιχα αυτοκινήτων έξω από την αγορά χονδρικής πώλησης Μερκαμπάρνα και στη Μαδρίτη εκατοντάδες νέοι διαδήλωσαν τα μεσάνυχτα, αποκλείοντας τις μεγάλες οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας και αναγκάζοντας όσα καταστήματα ήταν ακόμα ανοικτά να κλείσουν.

“Γενική απεργία”, “Οχι, όχι δεν φοβόμαστε”, φώναζαν οι νέοι διασχίζοντας τις λεωφόρους της ισπανικής πρωτεύουσας.
Οι πρώτες ώρες της απεργία πέρασαν χωρίς σημαντικά επεισόδια. Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως πραγματοποιήθηκαν 28 συλλήψεις και 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Στην Πορτογαλία έχει εξαγγελθεί επίσης 24ωρη γενική απεργία, ενώ στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ιταλία, η GGIL διοργανώνει τετράωρη στάση εργασίας και διαδηλώσεις.

Στη Γαλλία οι CGT, CFDT και FO έχουν προγραμματίσει 25 διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Η DGB Γερμανίας θα πραγματοποιήσει, το μεσημέρι, συλλαλητήριο στο Βερολίνο, ενώ έχει αναρτήσει και σημαίες της ΓΣΕΕ στα κεντρικά γραφεία της γερμανικής συνομοσπονδίας. Ανάλογες δράσεις θα γίνουν και στη Βρετανία, την Ολλανδία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία.

Στην Αυστρία, η αυστριακή συνομοσπονδία έχει εκδώσει καρτ-ποστάλ με τίτλο «Είμαστε όλοι Έλληνες», οι οποίες θα διανεμηθούν στους πολίτες, ενώ έχει αναρτήσει και στο διαδίκτυο διακήρυξη συμπαράστασης για τους Έλληνες, Ισπανούς και Ιταλούς εργαζόμενους.

«Όσοι σπέρνουν λιτότητα θα θερίσουν ύφεση» τονίζει, σε δήλωσή της, η γενική γραμματέας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, Μπερναντέτ Σεγκόλ και προσθέτει ότι «οι ηγέτες της Ευρώπης πρέπει να ακούσουν την οργή των ανθρώπων που βγαίνουν στους δρόμους».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 13:00 στην Κλαυθμώνος

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ video: Δε μπορείς να ανασάνεις, αλλά μπορείς να ουρλιάξεις

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε