Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ινδονησία: Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες και εικόνες φρίκης από το «ντου» οπαδών σε ποδοσφαιρικό αγώνα – Τι αναφέρει η FIFA

Ινδονησία: Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες και εικόνες φρίκης από το «ντου» οπαδών σε ποδοσφαιρικό αγώνα – Τι αναφέρει η FIFA

Δε σταματά να ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από το «ντου» οπαδών μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα στην Ινδονησία.

Νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για 174 νεκρούς και 180 τραυματίες, μετά τα άγρια επεισόδια με το σφύριγμα της λήξης του αγώνα Αράμπα – Περσεμπάγια (2-3) για το πρωτάθλημα Ινδονησίας.

Φωτογραφίες που προκαλούν σοκ, δείχνουν τα πτώματα το ένα δίπλα στο άλλο, κι ενώ ο μακάβριος αριθμός διαρκώς μεγαλώνει.

Όλα αυτά καθώς το πλήθος συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις, που προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών, με αποτέλεσμα πολλοί να λιποθυμήσουν και να ποδοπατηθούν. Μάλιστα, δημοσιεύματα -βασισμένα σε μαρτυρίες- έκαναν λόγο ακόμη και για χρήση όπλων.

Η FIFA ξεκαθάρισε πως δεν έπρεπε να γίνει χρήση χημικών σε καμία περίπτωση. Πληροφορίες επίσης αναφέρουν πως είχαν πωληθεί 42.000 εισιτήρια ενώ το στάδιο χωρά 30.000.

Τα βίντεο και οι εικόνες είναι αδιανόητα.

Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν και έξω από το γήπεδο, όπου και εκεί έχασε κόσμος τη ζωή του.

Εκατοντάδες τραυματίες νοσηλεύονται σε κοντινά νοσοκομεία, τη στιγμή που ακόμα δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς ο αριθμός των θυμάτων. Η κυβέρνηση της χώρας της Ασίας διέταξε την αναβολή του πρωταθλήματος για τουλάχιστον μία εβδομάδα, ενώ διενεργούνται ήδη έρευνες για να αποδοθούν ευθύνες.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις