Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ινδονησία: Βρέθηκε νεκρή μια φάλαινα με γεμάτο το στομάχι της με έξι κιλά πλαστικά απόβλητα!

Ινδονησία: Βρέθηκε νεκρή μια φάλαινα με γεμάτο το στομάχι της με έξι κιλά πλαστικά απόβλητα!
photo αρχείο epa

Νεκρή βρέθηκε μια φάλαινα σε ένα εθνικό πάρκο στην Ινδονησία, η οποία είχε στο στομάχι της σχεδόν έξι κιλά πλαστικά απόβλητα, μεταξύ των οποίων και 115 πλαστικά κύπελλα!

Η νεκρή φάλαινα φυσητήρας μήκους 9,5 μέτρων βρέθηκε κοντά στο νησί Κάποτα που αποτελεί μέρος του Εθνικού Πάρκου Γουακατόμπι, στα νοτιανατολικά του Σουλαουέζι, σύμφωνα με ανακοίνωση του πάρκου.

Το συγκεκριμένο πάρκο είναι πολύ δημοφιλές εξαιτίας της μεγάλης έκτασης υφάλων και της ποικιλομορφίας της θαλάσσιας ζωής.

Στη νεκρή φάλαινα αξιωματούχοι του πάρκου βρήκαν πλαστικά μπουκάλια, σακούλες, σαγιονάρες και έναν σάκο με περισσότερα από 1.000 κομμάτια από κορδόνι μέσα στο στομάχι της. Τον Ιούνιο, ο θάνατος ενός μαυροδέλφινου στην Ταϊλάνδη με 80 τεμάχια από πλαστικά απόβλητα στο στομάχι του συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου.

Πέντε ασιατικές χώρες –η Κίνα, η Ινδονησία, οι Φιλιππίνες, το Βιετνάμ και η Ταϊλάνδη–ευθύνονται για μέχρι και το 60% των πλαστικών αποβλήτων που διαρρέουν στους ωκεανούς, σύμφωνα με έκθεση του 2015 της περιβαλλοντικής μκο Ocean Conservancy και του Κέντρου Επιχειρήσεων και Περιβάλλοντος McKinsey.

Η Ινδονησία έρχεται δεύτερη μετά την Κίνα στην έκθεση του 2015 για την κακοδιαχείριση των πλαστικών αποβλήτων από πληθυσμούς που ζουν κοντά σε παράκτιες περιοχές σε 192 χώρες, έχει δεσμευτεί ότι θα διαθέτει ένα δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως για την μείωση των θαλάσσιων αποβλήτων κατά 70% μέχρι το 2025.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις