Site icon NewsIT

Ινδονησία: Βρήκαν το ένα από τα “μαύρα” κουτιά του Boeing

01.11.2018 | 07:34

Τέσσερις μέρες μετά τη συντριβή του Boeing της Lion Air οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή όπου έπεσε το αεροπλάνο με τους 189 επιβαίνοντες απέδωσαν τους πρώτους καρπούς. Δύτες βρήκαν το ένα από τα "μαύρα" κουτιά.

Ινδονήσιοι δύτες κατάφεραν να ανασύρουν το ένα από τα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου της Lion Air. Το μοιραίο Boeing με τους 189 επιβαίνοντες συνετρίβη στη θάλασσα ανοικτά της Ιάβας τη Δευτέρα (29.10.2018).

Το μαύρο κουτί μεταφέρθηκε σε πλοίο που συμμετέχει στις έρευνες, είπε ο ένας από τους δύτες σε ινδονησιακό τηλεοπτικό δίκτυο.

«Βρήκαμε το μαύρο κουτί μέσα στα συντρίμμια και τη λάσπη στον βυθό της θάλασσας», είπε ο δύτης, που κατονομάστηκε ως Χέντρα, στο τηλεοπτικό δίκτυο Metro, πάνω στο κατάστρωμα του πλοίου Baruna Jaya.

Το μαύρο κουτί μοιάζει να είναι άθικτο, πρόσθεσε ο δύτης, χωρίς να διευκρινίσει εάν επρόκειτο για τον καταγραφέα δεδομένων πτήσης ή τον αποτυπωτή συνομιλιών πιλοτηρίου του Boeing 737 Max 8.

Στο βυθό της θάλασσας, ανοιχτά της Ιάβας, όπου έπεσε το μοιραίο αεροπλάνο, οι δύτες βρήκαν κι άλλα συντρίμμια.

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Το Boeing της Lion Air που εκτελούσε την πτήση JT610 από τη Τζακάρτα προς την πόλη Πανγκάλ Πινάν, είχε απογειωθεί από την πρωτεύουσα της Ινδονησίας στις 06:20 το πρωί της Δευτέρας. Η πτήση θα διαρκούσε σχεδόν μια ώρα. 13 λεπτά μετά την απογείωση ο αεροπλάνο έχασε την επαφή με τον πύργο ελέγχου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version