Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

ΗΠΑ: 12χρονος ήθελε να κάνει πείραμα χημείας στο σπίτι και κατέληξε με εγκαύματα σε ποσοστό 50%

ΗΠΑ: 12χρονος ήθελε να κάνει πείραμα χημείας στο σπίτι και κατέληξε με εγκαύματα σε ποσοστό 50%

Ο Barrett McKim είναι ένα 12χρονο αγόρι από την Καρολίνα των ΗΠΑ που του αρέσει να ασχολείται με την επιστήμη και ιδιαίτερα λατρεύει τα πειράματα της χημείας. Παρακολουθεί σχετικά βίντεο στο YouTube, ενώ πραγματοποιεί και πειράματα στο σπίτι του.

Το τελευταίο όμως πείραμα του 12χρονου Barrett δεν πήγε και πολύ καλά… Την 23η Ιουνίου, ο «μικρός επιστήμονας» από τις ΗΠΑ αποφάσισε να δουλέψει ένα κομμάτι χρυσού, μαζί με άλλα πετρώματα, προσπαθώντας να δημιουργήσει σπινθήρες για να αλλάξει χρώματα. 

Ο Barrett για το πείραμα του χρησιμοποιούσε έναν αναπτήρα και είτε γιατί έκανε κάποια λάθος κίνηση, είτε γιατί κάποιο κομμάτι ήταν ελαττωματικό, προκλήθηκε μια τεράστια έκρηξη. Και ο «μικρός επιστήμονας» άρπαξε φωτιά. Μάλιστα, το γεγονός ότι φορούσε πουκάμισο και όχι προστατευτική στολή χειροτέρεψε την κατάσταση, γιατί έπιασε φωτιά όλο το σώμα του, με εξαίρεση μόνο τα μαλλιά του.

Το παιδί – σύμφωνα με την NYP – έχει εγκαύματα λίγο πιο πάνω από το 50% του σώματος του, ενώ το 20% είναι εγκαύματα τρίτου βαθμού και το 30% είναι εγκαύματα δεύτερου βαθμού. Κυρίως εντοπίζονται στο κάτω μέρος του προσώπου, στον λαιμό, σε ολόκληρο τον μπροστινό κορμό, στα χέρια, στους ώμους και στο μήκος των μηρών μέχρι τα γόνατα, ενώ τρέφεται με σωληνάκι, γιατί έχει εγκαύματα μέσα στο στόμα.

Με πληροφορίες από New York Post

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις