Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

ΗΠΑ: 4 μετανάστες νεκροί σε τροχαίο στο Τέξας – Προσπαθούσαν να ξεφύγουν από την συνοριοφυλακή

ΗΠΑ: 4 μετανάστες νεκροί σε τροχαίο στο Τέξας – Προσπαθούσαν να ξεφύγουν από την συνοριοφυλακή

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Τέξας, όταν το τζιπ στο οποίο επέβαιναν ενεπλάκη σε τροχαίο στην προσπάθειά του να διαφύγει από οχήματα της συνοριοφυλακής που το καταδίωκαν στην πόλη Ενσινάλ, στο Τέξας. Και οι 4 νεκροί ήταν μετανάστες που προσπαθούσαν να φτάσουν στις ΗΠΑ.

Από το σφοδρό τροχαίο στο Τέξας τρεις ακόμα τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές και οι μεξικανικές αρχές χθες Πέμπτη. Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγα 24ωρα μετά την πιο πολύνεκρη τραγωδία που σχετίζεται με τη διακίνηση μεταναστών στην ιστορία των ΗΠΑ, στο Σαν Αντόνιο, όπου 53 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί μέσα στο ρυμουλκό εγκαταλελειμμένης νταλίκας.

Δύο υπήκοοι Μεξικού, ένας υπήκοος Γουατεμάλας κι ένας ακόμη άνθρωπος που δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί σκοτώθηκαν χθες, ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το μεξικανικό προξενείο στη Λαρέντο, στα σύνορα.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, υπήκοος των ΗΠΑ, έχει εισαχθεί σε νοσοκομείο, όπως και ακόμη δύο άνθρωποι που πιστεύεται πως είναι υπήκοοι Γουατεμάλας, σύμφωνα με τις πληροφορίες του προξενείου, του μεξικανικού υπουργείου Εσωτερικών και της μεξικανικής υπηρεσίας μετανάστευσης (INM).

Το τζιπ είχε αναχωρήσει από το Λαρέντο και κατευθυνόταν στο Σαν Αντόνιο.

Η υπηρεσία δημόσιας ασφάλειας του Τέξας διενεργεί έρευνα για το δυστύχημα, ανέφερε εκπρόσωπός της μέσω Twitter.

Για την τραγωδία της Δευτέρας, όταν δεκάδες μετανάστες πέθαναν παγιδευμένοι μέσα στο ρυμουλκό φορτηγού που είχε εγκαταλειφθεί στα όρια του Σαν Αντόνιο με τη θερμοκρασία στους σχεδόν 40° Κελσίου, οι αρχές έχουν συλλάβει τέσσερις υπόπτους, ανάμεσά τους αυτόν που πιστεύουν ότι ήταν ο οδηγός του φορτηγού. Κατ’ αυτές, όταν συνελήφθη βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις