Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

ΗΠΑ: “η μαριχουάνα θα μας βγάλει από την κρίση”!

(ΦΩΤΟ REUTERS)
(ΦΩΤΟ REUTERS)
680.000 υπογραφές μάζεψαν οι υποστηρικτές της νομιμοποίησης της μαριχουάνας στην Καλιφόρνια και ζητούν

δημοψήφισμα. Πρώτος και κύριος λόγος η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης καθώς όπως λένε αν επιτραπεί για… ψυχαγωγικούς λόγους η καλλιέργεια, τότε οι φόροι και μόνο από το εμπόριό της θα δώσουν μεγάλη ανάσα στην οικονομία της Πολιτείας.

Αν εγκριθεί η πρόταση, η απλή κατοχή ποσοτήτων έως μία ουγκιά (28,5 γραμμάρια), η οποία σήμερα αποτελεί πταίσμα που τιμωρείται με πρόστιμο 100 ευρώ, θα γίνει νόμιμη για όποιον έχει κλείσει τα 21, ενώ θα είναι νόμιμη και η οικιακή καλλιέργεια μικρών ποσοτήτων για προσωπική χρήση.
Οι πωλήσεις δεν θα νομιμοποιηθούν αμέσως, αλλά δήμοι και επαρχίες θα μπορούν να νομοθετούν επιτρέποντας εμπορική διανομή υποκείμενη σε κανονισμούς και φόρους, ενώ οι λιανικές πωλήσεις δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν τη μία ουγκιά για ενήλικες πάνω από τα 21.
Σύμφωνα με έρευνα που έγινε τον προηγούμενο Απρίλιο, το 56% των ψηφοφόρων στην Καλιφόρνια συμφωνούν με τη νομιμοποίηση της χρήσης για λόγους αναψυχής και την φορολόγησή της ως πηγή εσόδων που μπορεί να ανακουφίσει τον προϋπολογισμό.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε