Κόσμος

ΗΠΑ και Καναδάς έγιναν… Ανταρκτική – Φτάνει τους -50 βαθμούς η θερμοκρασία! [pics]

Μια εμπειρία... Ανταρκτικής έχουν την "ευκαιρία" να ζήσουν αυτές τις μέρες οι κάτοικοι των ΗΠΑ και του Καναδά. Οι ακραίες μετεωρολογικές συνθήκες, με σφοδρές χιονοπτώσεις και ένα παρατεταμένο κύμα ψύχους εξακολουθούν "σφυροκοπούν", και οι επιστήμονες εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να παραταθούν μέχρι και το επόμενο έτος.

Η πόλη Ήρι, κοντά στους καταρράκτες του Νιαγάρα, πάνω στην ομώνυμη λίμνη που αποτελεί το “φυσικό σύνορο” των ΗΠΑ με τον Καναδά, πέρασε τα Χριστούγεννα μέσα στο χιόνι. Μέσα σε 48 ώρες καλύφθηκε από ένα παχύ στρώμα χιονιού ύψους 1,5 μέτρου!

Οι τοπικές αρχές κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιοχή προκειμένου να μπορέσουν να επιτάξουν τα αναγκαία βαριά μηχανήματα και να καθαρίσουν τους δρόμους για να αποφευχθούν ατυχήματα.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να προστεθούν άλλα 2-5 εκατοστά χιονιού στην πόλη, οι κάτοικοι της οποίας κλήθηκαν να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους και να αποφύγουν κάθε μετακίνηση που μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνη.

Ο κυβερνήτης της Πενσυλβάνιας Τομ Γουλφ ανακοίνωσε ότι η εθνοφρουρά θα συνδράμει τις τοπικές αρχές στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν αυτήν την κατάσταση.kanadas ioni

Σύμφωνα με στοιχεία της αμερικανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, τα 86 εκατοστά χιονιού που έπεσαν ανήμερα τα Χριστούγεννα στην Ήρι αποτελούν ρεκόρ όλων των εποχών για την πόλη – το προηγούμενο ήταν 51 εκατοστά, από τις 22 Νοεμβρίου 1956.

“Βρισκόμαστε εκεί έξω, αλλά απλώς δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε τον ρυθμό της χιονόπτωσης”, εξήγησε στο Facebook ένας διασώστης, ο Ματ Έξλι.

Μέχρι και… -50 βαθμοί Κελσίου

Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να πέσει στους -10 βαθμούς Κελσίου. Υποφερτή, αν συγκριθεί με τους… -50 βαθμούς που αναμένονται στο βόρειο Οντάριο, στον Καναδά.

Οι καναδικές αρχές έχουν εκδώσει έκτακτα δελτία επικίνδυνων φαινομένων και υπερβολικού ψύχους για τις επαρχίες του Κεμπέκ, του Οντάριο, της Μανιτόμπα, του Σασκάτσουαν και της Αλμπέρτα.

Στη Νέα Σκωτία περίπου 160.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

xioni xioni xioni

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ «σπάει» τη σιωπή του για τα σκανδαλώδη emails του Τζέφρι Επστάιν: «Ρωτήστε τον Κλίντον»
«Μην χάνετε τον χρόνο σας μαζί μου, έχω μία χώρα να κυβερνήσω» έγραψε στο Truth Social ο Τραμπ και κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι επαναφέρουν την υπόθεση για να καλύψουν τις αποτυχίες τους
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
Εκκενώθηκε σιδηροδρομικός σταθμός στο Παρίσι - Άνδρας απείλησε να κόψει το λαιμό της γυναίκας και του γιου του
Ο σταθμός Paris Montparnasse, είναι ένας από τους επτά μεγάλους σιδηροδρομικούς τερματικούς σταθμούς του Παρισιού και εξυπηρετεί υπεραστικά τρένα προς τα δυτικά και νοτιοδυτικά της Γαλλίας
Γάλλοι αστυνομικοί και στρατιώτες ασφαλίζουν την περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού Gare Montparnasse κατά τη διάρκεια της εκκένωσής του στο Παρίσι
Ανανεώθηκε πριν 37 λεπτά