Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

ΗΠΑ πιέζουν Αφγανιστάν

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι ο αφγανός Πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι “πρέπει να ενεργήσει καλύτερα”.

“Έχουμε στείλει το μήνυμα. Τώρα που οι εκλογές τέλειωσαν πλέον, θέλουμε να δούμε απτές αποδείξεις ότι η κυβέρνηση, με επικεφαλής τον πρόεδρο, θα ανταποκριθεί πιο πολύ στις ανάγκες του λαού”, είπε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή της στην εκπομπή του ABC News “Αυτή την εβδομάδα με τον Τζόρτζ Στεφανόπουλο”. 

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιθυμούν να παραμείνουν στο Αφγανιστάν μακροπρόθεσμα. Το να παραμείνουμε στο Αφγανιστάν δεν μας ενδιαφέρει. Δεν έχουμε μακροπρόθεσμα συμφέροντα εκεί”, πρόσθεσε στη συνέχεια η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ενώ ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα ανακοινώσει σύντομα τη στρατηγική της χώρας του, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει την «αποστολή δεκάδων χιλιάδες επιπλέον στρατιωτών”.

“Οι Αφγανοί δεν θέλουν την επιστροφή των Ταλιμπάν, θέλουν μια κυβέρνηση που θα μπορεί πραγματικά να λειτουργεί για να τους υπηρετεί. Και μαζί, εμείς και οι σύμμαχοί μας της διεθνούς κοινότητας θα τους βοηθήσουμε στη συγκρότηση μιας δύναμης που θα μπορεί να φροντίσει για την ασφάλειά τους”, σημείωσε η κ. Κλίντον. 

“Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν θέλουμε το Αφγανιστάν να ξαναγίνει ορμητήριο και ράμπα εκτόξευσης για την τρομοκρατία όπως συνέβαινε πριν”, τόνισε η υπουργός.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε